Βρετανία: Η Amazon πίσω από τη μυστηριώδη δωρεά ύψους 310.000 δολαρίων για τα βιβλιοπωλεία

Βρετανία: Η Amazon πίσω από τη μυστηριώδη δωρεά ύψους 310.000 δολαρίων για τα βιβλιοπωλεία Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Amazon, που τα τελευταία χρόνια θεωρείται Νο1 «αντίπαλος» για τα βιβλιοπωλεία, έκανε την έκπληξη, καθώς έκανε δωρεά 310.000 δολαρίων για τη στήριξή τους.

Στο πλαίσιο της καραντίνας για τον κορωνοϊό, τα βιβλιοπωλεία είναι ανάμεσα στα καταστήματα που έχουν κλείσει σε όλο τον κόσμο. Αντιμέτωποι με την κρίση, βιβλιοπώλες στη Βρετανία έκαναν έκκληση για δωρεές. Ανάμεσα σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν ήταν ένας ανώνυμος- στην αρχή- δωρητής, που έδωσε 310.000 δολάρια στον σχετικό έρανο.

Οι βιβλιοπώλες δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι πίσω από αυτή την κίνηση ήταν η Amazon, ο κολοσσός των διαδικτυακών πωλήσεων που αρκετοί θεωρούν ότι έχει πλήξει τα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία.

Αρχικά ο Νταν Χικς, επικεφαλής της οργάνωσης The Book Charity που θα διαχειριστεί τα χρήματα του εράνου, δήλωσε ότι ο δωρητής πίσω από το ποσό των 310.000 δολαρίων ήθελε να δείξει την υποστήριξή του στα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία.

Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι πίσω από αυτή την κίνηση ήταν η Amazon, κάτι που επιβεβαίωσε τόσο ο Χικς, όσο και η ίδια η εταιρεία. «Αυτή η επιπλέον ώθηση θα μας φέρει σε ισχυρή θέση να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους βιβλιοπώλες που υποφέρουν από αυτή την κρίση», δήλωσε ο Χικς. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κάναμε μια δωρεά στο ταμείο για την ανακούφιση των ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η Amazon είναι από τους «νικητές» της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς λόγω της καραντίνας έχουν εκτοξευθεί οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Πέρα από την εταιρεία όμως, κερδισμένος βγαίνει και ο CEO της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος, αφού- σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian- η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 24 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Με πληροφορίες από CNN

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ