Βρετανία: Η Airbus προειδοποιεί για πιθανή αποχώρηση μετά το Brexit

Βρετανία: Η Airbus προειδοποιεί για πιθανή αποχώρηση μετά το Brexit Facebook Twitter
EPA
0

H Airbus προειδοποίησε την βρετανική κυβέρνηση ότι σε περίπτωση που το Brexit δεν συνοδευτεί από κάποια μεταβατική συμφωνία για την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, η εταιρεία θα σταματήσει να δραστηριοποιείται στη χώρα.


Ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός κολοσσός ξεκαθαρίζει δεν επιχειρεί να εκφοβίσει τη βρετανική κυβέρνηση για να αναθεωρήσει τη στάση της αλλά απλώς επιθυμεί να ενημερώσει για τις ενδεχόμενες μελλοντικές κινήσεις του, δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώνεται.


Η Airbus, με 25 διαφορετικές εγκαταστάσεις στον Ηνωμένο Βασίλειο, απασχολεί περίπου 14.000 εργαζόμενους στη χώρα.


Η προειδοποίηση της εταιρείας έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά από την εκτίμηση της απερχόμενης Προέδρου της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας ότι ορισμένοι τομείς της βρετανικής βιομηχανίας κινδυνεύουν με εξαφάνιση αν η Βρετανία δεν καταφέρει να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση με τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η τελωνειακή ένωση μετά το Brexit αποτελεί μία από τις βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης της Τερέζας Μέι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM