Βραζιλία: Διαδηλώσεις υπέρ και κατά της Ντίλμα Ρουσέφ πέντε ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς

Βραζιλία: Διαδηλώσεις υπέρ και κατά της Ντίλμα Ρουσέφ πέντε ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Facebook Twitter
φώτο αρχείου
0

Πέντε ημέρες πριν τη λαμπερή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας με αίτημα την οριστική αποχώρηση από την προεδρία της Ντίλμα Ρούσεφ, ενώ πορείες με μικρότερη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν υπέρ της.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο περίπου 4.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους στην λεωφόρο κατά μήκος της διάσημης ακτής Κοπακαμπάνα όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Από τα μεγάφωνα που είχαν τοποθετήσει οι διοργανωτές πάνω σε φορτηγά ακούγονταν ο εθνικός ύμνος αλλά και μελωδίες σάμπα.

Σε ένα πανό μπορούσε να διαβάσει κανείς «η Ντίλμα έξω και η φυλακή για τον Λούλα» τον προκάτοχό της στον προεδρικό θώκο, στον οποίο ασκήθηκαν διώξεις στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς με επίκεντρο τον πετρελαϊκό κολοσσό Petrobras.

Στην πρωτεύουσα Μπραζίλια περίπου 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της Ρούσεφ μπροστά από το Κογκρέσο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κινητοποιήσεις κατά της προέδρου -που έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τον προεδρικό θώκο- με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις όπως το Ρεσίφε και το Σαλβαδόρ (βορειανατολικά) ή το Μπέλο Οριζόντε (νοτιοανατολικά), σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Μικρότερης έκτασης διαδηλώσεις εναντίον του αντιπάλου της Ρούσεφ, του μεταβατικού προέδρου Μισέλ Τεμέρ έγιναν σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας, μετά το κάλεσμα που απηύθυνε η οργάνωση «το Μέτωπο του Λαού χωρίς Φόβο».

Και στο Σάο Πάολο υποστηρικτές και πολέμιοι της Ρουσέφ αναμένεται να βγουν στους δρόμους αργότερα σήμερα.

H Ντίλμα Ρούσεφ έχει παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερουσία.

Η Γερουσία την παρέπεμψε σε δίκη και την απομάκρυνε προσωρινά από την εξουσία τη 12η Μαΐου, καθώς αναμένεται ως τα τέλη του Αυγούστου να ληφθεί η οριστική απόφαση για το εάν παραποίησε τα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM