Το βραβευμένο εστιατόριο Fäviken κλείνει στο τέλος της χρονιάς

Το βραβευμένο εστιατόριο Fäviken κλείνει στο τέλος της χρονιάς Facebook Twitter
0

Το κλείσιμο του πασίγνωστου εστιατορίου Fäviken, στο τέλος της χρονιάς, προανήγγειλε ο Σουηδός σεφ Magnus Nilsson που συνέδεσε το όνομά του με τη μεγάλη επιτυχία του εστιατορίου. Το Fäviken είχε αναδειχτεί ως το 57ο καλύτερο εστιατόριο σε ολόκληρο τον κόσμο, κερδίζοντας δύο αστέρια Michelin το 2016. 

Ο Nilsson παρακολούθησε τα πρώτα του μαθήματα μαγειρικής στη σχολή του Åre στη Σουηδία. Μετακόμισε στο Παρίσι όπου ξεκίνησε να δουλεύει στο βραβευμένο με Michelin εστιατόριο L'Arpège, υπό την καθοδήγηση του Alain Passard. Λίγες εβδομάδες αργότερα όμως απολύθηκε, καθώς δυσκολευόταν με τη γαλλική γλώσσα και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει εύκολα με το υπόλοιπο προσωπικό. Στη συνέχεια εργάστηκε για τρία χρόνια στο L'Astrance του Pascal Barbot.

Το 2008, και ενώ είχε τελειώσει και σχολή οινολογίας κάνοντας ένα διάλειμμα από τη μαγειρική, ξεκίνησε να εργάζεται ως sommelier στο Fäviken, 600 χιλιόμετρα βόρεια της Στοκχόλμης. Ύστερα από έναν χρόνο ανέλαβε ως επικεφαλής σεφ, ξεκινώντας τη δημιουργική, μαγειρική του πορεία. Το 2010, η Wall Street Journal συμπεριέλαβε τον Nilsson στη λίστα με τους δέκα κορυφαίους νέους σεφ στην Ευρώπη. 

«Αγαπητοί φίλοι, με αυτό το σημείωμα θα ήθελα να σας πω ότι η ερχόμενη σεζόν θα είναι η τελευταία μου. Είμαι ο σεφ εδώ για περισσότερο από δέκα χρόνια και ήταν εκπληκτικά. Ασυνήθιστα νωρίς μέσα στην καριέρα μου, μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω και να λειτουργήσω ένα φιλόδοξο εστιατόριο, με έναν τρόπο που οι περισσότεροι σεφ μπορούν μόνο να φανταστούν», γράφει μεταξύ άλλων ο Nilsson. 

«Ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά πιστεύω πως είναι η σωστή. Το απόγευμα της 14ης Δεκεμβρίου του 2019, θα είναι το τελευταίο μου», στην κουζίνα του Fäviken, γράφει ο 35χρονος Nilsson που έχει ταυτιστεί με την νέα σκανδιναβική κουζίνα. Ο σεφ διαβεβαιώνει το κοινό τόσο η charcuterie όσο και το κατάστημα είδη δώρων θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν μετά το κλείσιμο του εστιατορίου. 

«Τελειώνοντας από εδώ, θα περάσω χρόνο με την οικογένειά μου, θα σκεφτώ, θα ψαρέψω, θα ασχοληθώ με τον κήπο, θα γράψω, θα ξεκουραστώ και θα συνέλθω, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Δεν πρόκειται να πω ψέμματα, έχω λίγο κουραστεί μετά από τόσο καιρό που φροντίζω για την ανάπτυξη του εστιατορίου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους όσους ήρθατε εδώ για να δουλέψετε, να φάτε, να μοιραστείτε και να γίνεται μέρος αυτού που ήταν και θα είναι για λίγο ακόμα το Fäviken», σημειώνει ο σεφ στην επιστολή του. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ