Η Apple καθυστερεί την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία της, καθώς αυξάνονται παγκοσμίως τα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με το Bloomberg. 

 

Ο κολοσσός της τεχνολογίας είχε αποφασίσει ότι από τον Σεπτέμβριο οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στα γραφεία, για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα. Όμως, αυτό τώρα μετατίθεται τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο. 

 

Πηγές του Bloomberg ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα για το πότε θα πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο τους. 

 

Στις αρχές Ιουνίου, σε υπόμνημα προς το προσωπικό, ο Τιμ Κουκ ανέφερε στους εργαζόμενους ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο από τον Σεπτέμβριο, για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα. Ο CΕΟ της εταιρείας ανέφερε ότι παρά την ομαλή μετάβαση στην τηλεργασία, αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να αντικαταστήσει επαρκώς τη συνεργασία από κοντά. 

 

«Ξέρω ότι δεν έχει λείψει μόνο σε εμένα το “βουητό” της δραστηριότητας, της ενέργειας, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας των αυτοπρόσωπων μίτινγκ μας και η αίσθηση της κοινότητας που έχουμε δημιουργήσει», ανέφερε στο ίδιο υπόμνημα ο Κουκ. 

 

Όμως, κάποιοι εργαζόμενοι διαφώνησαν και σε εσωτερικό έγγραφο ανέφεραν ότι αυτά τα σχέδια τους αναγκάζουν να επιλέξουν ανάμεσα στον συνδυασμό οικογένειας, ευημερίας και δυνατότητας να κάνουν καλύτερη δουλειά ή στο να είναι κομμάτι της Apple. 

 

Η Google επίσης έχει ζητήσει από τους εργαζομένους της να επιστρέψουν στο γραφείο για τρεις ημέρες την εβδομάδα, από τον Σεπτέμβριο. 

 

Με πληροφορίες από BBC