Bloomberg: Εύσημα στην Ελλάδα - «Κινήθηκε γρήγορα και αυτό φαίνεται ότι απέδωσε»

Bloomberg: Εύσημα στην Ελλάδα - «Κινήθηκε γρήγορα και αυτό φαίνεται ότι απέδωσε» Facebook Twitter
EPA
4

Εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού αποδίδει το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζοντας, με αναλυτικούς πίνακες, την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η ελληνική κυβέρνηση σε σύγκριση με χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Το Bloomberg σημειώνει, ακόμα, και τον σημαντικά μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και ανθρώπινων απωλειών και σε σχέση με πληθυσμιακά συγκρίσιμες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.

Στο Bloomberg ο συντάκτης οικονομικών θεμάτων του δικτύου επισημαίνει ότι «μπορεί να φαίνεται ψυχρό, ωστόσο οι αγορές ανακάμπτουν ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν και αυτό σηματοδοτεί μια κάμψη της καμπύλης εξάπλωσης της επιδημίας», ενώ εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και για τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια οικονομία.

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην Ελλάδα, η οποία στο θέμα του κορωνοιού, κινήθηκε σωστά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εφαρμόζοντας μέτρα για την προστασία του πληθυσμού που περιόρισαν την οικονομική δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή συνέπεσε με τα πρώτα βήματα της τουριστικής περιόδου. «Φαίνεται να δούλεψαν τα μέτρα, με την Ελλάδα να καταγράφει σήμερα 79 θανάτους από τον ιό, σε σύγκριση με τους 13.341 στην Ισπανία και τους 16.523 στην Ιταλία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Reuters για Ελλάδα: Επιβράδυνση της εξάπλωσης

Το πρακτορείο Reuters με τη σειρά του γράφει, σε σχετικά σύντομη ανταπόκριση του πρακτορείου από την Αθήνα: «Η Ελλάδα κατέγραψε τη Δευτέρα τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού από τις 12 Μαρτίου, μία ένδειξη ότι η καμπύλη κάμπτεται, ωστόσο οι αρχές προειδοποιούν κατά του εφησυχασμού. Με τα 20 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 1755, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 79»

Επίσης, στο δημοσίευμα καταγράφεται η δήλωση του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, «είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και αναμένουμε να δούμε μείωση των κρουσμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα» καθώς και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά «η μάχη που δίνουμε είναι δύσκολη και το χειρότερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποτιμήσουμε τον εχθρό. Γι'αυτό είναι σημαντικό να ακούμε τους ειδικούς και να αποφεύγουμε κάθε μετακίνηση εκτός κι αν είναι εντελώς απαραίτητη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM