Big Brother και στο διαδίκτυο

Big Brother και στο διαδίκτυο Facebook Twitter
0

"Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει μέρος του διαδικτύου σε περιπτώσεις που κινδυνεύει η εσωτερική ασφάλεια του κράτους." Αυτό υποστηρίζει με πρόταση νομοθεσίας που ανακοινώσε τη περασμένη εβδομάδα η Γερουσία. Συγκεκριμένα, επιχειρήσεις όπως παροχείς ευρυζωνικών υπηρεσιών, μηχανές αναζήτησης και εταιρίες λογισμικού που η κυβέρνηση θα επιλέγει εκ των προτέρων θα πρέπει άμεσα να συμμορφώνονται με οποιοδήποτε έκτακτο μέτρο ή δράση αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Η αλλαγή αυτή κατά τα λεγόμενα του Τζο Λίμπερμαν, ενός από τους εμπνευστές της πρότασης, θα συμβάλλει στη συντήρηση των δικτύων αυτών και στη προστασία της χώρας και των κατοίκων της. Η ιδέα για τον ψηφιακό Big Brother έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις αφού εκχωρεί διευρυμένες εξουσίες στον πρόεδρο και παρουσιάζει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κυβερνητικού ελέγχου στον ιδιωτικό τομέα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαφανισμένα σώματα, μαζικές ταφές και 30.000 νεκροί: Ποια είναι η αλήθεια για τον αριθμό των θυμάτων στο Ιράν;

Διεθνή / Εξαφανισμένα σώματα, μαζικές ταφές και 30.000 νεκροί: Ποια είναι η αλήθεια για τον αριθμό των θυμάτων στο Ιράν;

Καταθέσεις γιατρών και εργαζομένων σε νεκροτομεία και νεκροταφεία φέρνουν στο φως μια μαζική κρατική επιχείρηση συγκάλυψης των συστηματικών δολοφονιών διαδηλωτών
THE LIFO TEAM
Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Διεθνή / Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια

Τα ίδια κανάλια αποδεικνύονται επικίνδυνα και για τους ανθρώπους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 14 άτομα τον χρόνο πνίγονται ακουσίως στα νερά της ολλανδικής πρωτεύουσας.
THE LIFO TEAM