Το Berghain, το πιο διάσημο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Βερολίνου και γνωστό παγκοσμίως ως το κλαμπ με την πιο αυστηρή πόρτα του κόσμου, έχει μπει στο στόχαστρο του ακροδεξιού κόμματος AfD.

 

Το αίτημα του AfD και κυρίως το σκεπτικό προκαλούν πολλά χλευαστικά σχόλια καθώς μεταξύ άλλων ζητείται  να περιοριστούν οι ώρες λειτουργίας του κλαμπ από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί για να ευθυγραμμιστούν με τους "φυσικούς κιρκάδιους ρυθμούς" (το εσωτερικό βιολογικό ρολόι).

 

Επιπλέον η πρόταση που κατατέθηκε ζητά να κατασταλούν οι σεξουαλικές δραστηριότητες στα dark rooms και προτείνει τη χρήση κατάλληλου φωτισμού και προσωπικού για έλεγχο.

 

Το Berghain θεωρείται ο ναός της τέκνο στη Γερμανία και προσελκύει χιλιάδες φανς της χορευτικής μουσικής που επισκέπτονται την πόλη με μοναδικό σκοπό να περάσουν από την αυστηρή πόρτα του και να βρεθούν μέσα στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο.

 

Το 2016, το φορολογικό δικαστήριο του Βερολίνου, αποφάσισε ότι το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης θα πρέπει να φορολογείται με χαμηλότερο συντελεστή, διότι παρέχει ψυχαγωγία υψηλής πολιτιστικής αξίας, σε σχέση με άλλα κλαμπ.

 

Το αίτημα που υποβλήθηκε από το AfD αναφέρει το θάνατο μιας 30χρονης αμερικανίδας από υπερβολική δόση ναρκωτικών το περασμένο έτος και υποστηρίζει ότι το συνεχόμενο ωράριο λειτουργίας του κλαμπ «προκάλεσε» τη χρήση αμφεταμινών.

 

Η Sybille Schmidt, μια περιφερειακή σύμβουλος που συνέταξε το έγγραφο αναφέρει πως το Berghain θα πρέπει να διδαχθεί από νυχτερινά κέντρα στο"Μάντσεστερ, στο Λονδίνο και στο Ρίο  για τη βελτίωση της πολιτικής στην πόρτα του και χαρακτήρισε τους πορτιέρηδες ανόητους. Σημειώνεται πως η Schmidt είχε και η ίδια κλαμπ στο Βερολίνο τη δεκαετία του 80.

 

«Το κλαμπ πρεσβεύει τη χρήση ναρκωτικών, το σεξ και το πάρτι χωρίς ύπνο» λέει η σύμβουλος στην έκθεσή της.

 

Η πρόταση θεωρείται αδύνατον να περάσει και για την ώρα έχει πετύχει να γίνει η σύμβουλος στόχος τρολαρίσματος. Το κλαμπ δήλωσε πως δεν θέλει να σχολιάσει την πρόταση για να μη δώσει δημοσιότητα σε παράλογες θεωρίες.