Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ζητά βοήθεια από τον ΟΗΕ για την έλλειψη φαρμάκων στη χώρα

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ζητά βοήθεια από τον ΟΗΕ για την έλλειψη φαρμάκων στη χώρα Facebook Twitter
3

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες ότι έχει ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να βοηθήσουν τη χώρα του να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φαρμάκων που οξύνονται καθώς η οικονομική κρίση που μαστίζει την πετρελαιοπαραγωγό χώρα επιταχύνεται.

 

Tριψήφιος πληθωρισμός και σαθρό σοσιαλιστικό οικονομικό μοντέλο είναι η αιτία που τα φάρμακα, από απλά αντιφλεγμονώδη έως χημειοθεραπευτικές αγωγές, είναι απρόσιτα για τους περισσότερους κατοίκους της Βενεζουέλας.

 

Ο Μαδούρο δεν διευκρίνισε το είδος της βοήθειας που ζήτησε, αν και τόνισε ότι ο ΟΗΕ έχει γνώση της φαρμακευτικής βιομηχανίας. "Τους έχω ζητήσει στήριξη για να συνεχίσουμε να σημειώνουμε σταθερή πρόοδο στη ρύθμιση των νοσοκομειακών φαρμάκων", δήλωσε.

 

Ο Μαδούρο, νωρίτερα χθες συναντήθηκε με την Τζέσικα Φαϊέτα, αναπληρώτρια Διευθύντρια του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

 

Η Φαρμακευτική Ομοσπονδία της Βενεζουέλας εκτιμά ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα φθάνουν περίπου το 85%.

 

Ο Μαδούρο κατηγορεί συχνά για την επιδείνωση της οικονομίας και την εκτεταμένη έλλειψη αγαθών τον "οικονομικό πόλεμο" στον οποίο, όπως δηλώνει, πρωτοστατούν πολιτικοί της αντιπολίτευσης με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Οι επικριτές τονίζουν ότι τα προβλήματα αυτά είναι το αποτέλεσμα των δυσλειτουργικών ελέγχων τιμών και νομίσματος που έχουν αποδεκατίσει τον ιδιωτικό τομέα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM