No.1

Βενεζουέλα: Η Συντακτική Συνέλευση του Μαδούρο ανέλαβε τη νομοθετική εξουσία

Βενεζουέλα: Η Συντακτική Συνέλευση του Μαδούρο ανέλαβε τη νομοθετική εξουσία Facebook Twitter
EPA/AVN
1

Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας, που εξελέγη έπειτα από αίτημα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανέλαβε χθες την εξουσία του Κοινοβουλίου της χώρας να θεσπίζει νόμους.


Η Συνέλευση των 545 μελών ανακοίνωσε, εκδίδοντας επίσημο διάταγμα, ότι αποφάσισε να «αναλάβει την εξουσία να νομοθετεί επί των θεμάτων που στοχεύουν άμεσα στην εγγύηση της διατήρησης της ειρήνης, της ασφάλειας, της εθνικής κυριαρχίας, του κοινωνικού- οικονομικού συστήματος, των αγαθών του Κράτους και της υπερίσχυσης των δικαιωμάτων των Βενεζουελάνων».

Η Συντακτική Συνέλευση εξελέγη τον Ιούλιο με αποστολή να αναθεωρήσει το Σύνταγμα της χώρας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση στη χώρα, αλλά η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι πρόκειται για μια απόπειρα του προέδρου Μαδούρο να καταργήσει το Κοινοβούλιο, στο οποίο οι αντίπαλοί του διέθεταν την πλειοψηφία.

Η Ουάσινγκτον καταδικάζει την «αρπαγή της εξουσίας»

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καταδίκασε την ανάληψη της νομοθετικής εξουσίας από τη Συντακτική Συνέλευση.


«Αυτή η αρπαγή εξουσίας έχει στόχο να παραγκωνιστεί η δημοκρατικά εκλεγμένη Εθνοσυνέλευση από μια αυταρχική επιτροπή που θα δρα υπεράνω του νόμου», υποστήριξε σε ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Το αμερικανικό ΥΠΕΞ διεμήνυσε επίσης ότι καθώς «το καθεστώς του (προέδρου Νικολάς) Μαδούρο συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν μια αυταρχική δικτατορία, είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε όλο το βάρος της αμερικανικής οικονομικής και διπλωματικής ισχύος στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας που προσπαθεί να αποκαταστήσει τη δημοκρατία» στη χώρα αυτή.

Διεθνή
1

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια