Βέλγιο: Βρέθηκε κλεμμένο άγαλμα του 1ου αιώνα π.Χ σε κατάστημα με αντίκες

Βέλγιο: Βρέθηκε κλεμμένο άγαλμα της ρωμαϊκής περιόδου σε κατάστημα με αντίκες Facebook Twitter
Ministero Della Cultura
0

Ένα ρωμαϊκό άγαλμα που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα π.Χ. εντοπίστηκε σχεδόν μια δεκαετία μετά την κλοπή του από αρχαιολογικό χώρο στην Ιταλία.

Δύο Ιταλοί αξιωματικοί εντόπισαν το γλυπτό μιας ακέφαλης μορφής σε ένα κατάστημα με αντίκες στο Βέλγιο.

Θεώρησαν ύποπτη την προέλευσή του, έψαξαν μια βάση δεδομένων με κλεμμένα αντικείμενα και τελικά ανακάλυψαν ότι το άγαλμα αναζητείτο από το 2011.

Το γλυπτό πιστεύεται ότι αξίζει περίπου 100.000  ευρώ.

Οι δύο αξιωματικοί, που εργάζονται για το τμήμα αρχαιοτήτων της στρατιωτικής αστυνομίας των Καραμπινιέρι, βρέθηκαν στις Βρυξέλλες για μία άλλη έρευνα στις αρχές του χρόνου.

Ένα βράδυ όμως, μετά τη δουλειά, έφτασαν στην περιοχή Sablon, η οποία φημίζεται για τα καταστήματα με αντίκες, όπου συνάντησαν τη μαρμάρινη φιγούρα.

Η έρευνα που ακολούθησε επιβεβαίωσε ότι το άγαλμα είχε κλαπεί από την τοποθεσία της Villa Marini Dettina στα περίχωρα της Ρώμης τον Νοέμβριο του 2011.

Κατασχέθηκε από τις βελγικές αρχές και έχει πλέον επιστραφεί στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ρώμης.

Για την υπόθεση παραπέμφθηκε στις αρχές ένας Ιταλός κλεπταποδόχος, που χρησιμοποιούσε ισπανικό παρατσούκλι.

Η Ιταλία αγωνίζεται εδώ και αρκετό καιρό για την ανάκτηση αντικειμένων τέχνης, που σύμφωνα με την κυβέρνησή της λεηλατήθηκαν ή εκλάπησαν.

Mε πληροφoρίες του BBC/Ansa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Ανάλυση / Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Η νέα ειρηνευτική συμφωνία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ανοίγει τον δρόμο για εξομάλυνση Τουρκίας-Αρμενίας, ενισχύοντας τα στρατηγικά συμφέροντα της Άγκυρας στον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση BBC: Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης στον Λευκό Οίκο - Η στάση Τραμπ, Ζελένσκι και Ευρωπαίων

«Κανείς δεν θέλει να διαφωνήσει με τον Τραμπ» αλλά η γλώσσα του σώματός τους υποδηλώνει ότι «μπορεί να μην είναι τόσο αισιόδοξοι όσο υποδηλώνουν τα λόγια τους» - «Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για να μιλήσει με τον Πούτιν»
LIFO NEWSROOM