Βατικανό: Μεροληπτική η έκθεση του ΟΗΕ

Βατικανό: Μεροληπτική η έκθεση του ΟΗΕ Facebook Twitter
1

Kλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο Βατικανό, μετά την έκθεση – καταπέλτη του Παρατηρητηρίου του ΟΗΕ σχετικά με τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς. Στις κατηγορίες για συστηματική συγκάλυψη περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, η Αγία Έδρα απάντησε με γραπτή ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για απόπειρα επέμβασης στα διδάγματα της Καθολικής Εκκλησίας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

«Η Αγία Έδρα, η κεφαλή της πόλης του Βατικανού, έχει αλλάξει τους κανόνες. Έχει επιβάλλει μέτρα, τα οποία ρητά και αποφασιστικά συμβάλλουν στην αποτροπή της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων», δήλωσε ο Σιλβάνο Μαρία Τομάζι, μόνιμος παρατηρητής του Βατικανού στον ΟΗΕ.

Η επιτροπή του ΟΗΕ ζήτησε από την Αγία Έδρα να «καθαιρέσει άμεσα» όλους τους κληρικούς που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Επικρίνει το Βατικανό για τη στάση του απέναντι στην ομοφυλοφιλία, την αντισύλληψη και τις αμβλώσεις

Για μεροληπτική και ιδεολογικά καθοδηγούμενη Έκθεση, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Φεντερίκο Λομπάρντι. Πρόσφατα, όπως σημειώνει το Euronews, ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής για την προσφορά βοήθειας στα θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων. Το Βατικανό ωστόσο αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ για τις υποθέσεις κακοποίησης παιδιών από ιερείς.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Καλή και παραγωγική» συνομιλία Τραμπ–Πούτιν λίγο πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Μόλις είχα μια καλή και πολύ παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν πριν από τη συνάντησή μου, σήμερα στις 13:00, με τον πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια