Βανδαλισμοί και dislike στην ευρωπαϊκή έδρα του Facebook στο Αμβούργο

Βανδαλισμοί και dislike στην ευρωπαϊκή έδρα του Facebook στο Αμβούργο Facebook Twitter
0

Η έδρα του γερμανικού παραρτήματος του Facebook στο Αμβούργο, έγινε στόχος βανδαλισμών σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ομάδα περίπου 20 μαυροφορεμένων κουκουλοφόρων έσπασαν τα τζάμια του κτιρίου που στεγάζουν τα γραφεία του Facebook στο Αμβούργο, ενώ πέταξαν βόμβες μπογιάς κι έγραψαν με κόκκινο σπρέι στην είσοδο 'Facebook dislike'.

Η αστυνομία της πόλης διερευνά ακόμα την υπόθεση βανδαλισμού.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα της επίθεσης, ενώ εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου δήλωσε ότι δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός υπαλλήλου εξαιτίας του συμβάντος. 

Εντούτοις, πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία σημειώνουν ότι ο Martin Ott, ο ιθύνων του Ευρωπαϊκού παραρτήματος του Facebook, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών σχετικά με φερόμενη παράλειψη του Facebook να διαγράψει εγκαίρως, ρατσιστικά σχόλια που περιήχαν ρητορική μίσους κατά των προσφύγων.

 

Η έρευνα είχε ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα, μετά από κύμα αντιδράσεων Γερμανών πολιτικών και διασημοτήτων σχετικά με την αύξηση του αριθμού ξενοφοβικών σχολίων στο γερμανικό Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ