Βανδαλισμοί και dislike στην ευρωπαϊκή έδρα του Facebook στο Αμβούργο

Βανδαλισμοί και dislike στην ευρωπαϊκή έδρα του Facebook στο Αμβούργο Facebook Twitter
0

Η έδρα του γερμανικού παραρτήματος του Facebook στο Αμβούργο, έγινε στόχος βανδαλισμών σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ομάδα περίπου 20 μαυροφορεμένων κουκουλοφόρων έσπασαν τα τζάμια του κτιρίου που στεγάζουν τα γραφεία του Facebook στο Αμβούργο, ενώ πέταξαν βόμβες μπογιάς κι έγραψαν με κόκκινο σπρέι στην είσοδο 'Facebook dislike'.

Η αστυνομία της πόλης διερευνά ακόμα την υπόθεση βανδαλισμού.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα της επίθεσης, ενώ εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου δήλωσε ότι δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός υπαλλήλου εξαιτίας του συμβάντος. 

Εντούτοις, πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία σημειώνουν ότι ο Martin Ott, ο ιθύνων του Ευρωπαϊκού παραρτήματος του Facebook, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών σχετικά με φερόμενη παράλειψη του Facebook να διαγράψει εγκαίρως, ρατσιστικά σχόλια που περιήχαν ρητορική μίσους κατά των προσφύγων.

 

Η έρευνα είχε ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα, μετά από κύμα αντιδράσεων Γερμανών πολιτικών και διασημοτήτων σχετικά με την αύξηση του αριθμού ξενοφοβικών σχολίων στο γερμανικό Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM