Βανδαλισμοί και dislike στην ευρωπαϊκή έδρα του Facebook στο Αμβούργο

Βανδαλισμοί και dislike στην ευρωπαϊκή έδρα του Facebook στο Αμβούργο Facebook Twitter
0

Η έδρα του γερμανικού παραρτήματος του Facebook στο Αμβούργο, έγινε στόχος βανδαλισμών σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ομάδα περίπου 20 μαυροφορεμένων κουκουλοφόρων έσπασαν τα τζάμια του κτιρίου που στεγάζουν τα γραφεία του Facebook στο Αμβούργο, ενώ πέταξαν βόμβες μπογιάς κι έγραψαν με κόκκινο σπρέι στην είσοδο 'Facebook dislike'.

Η αστυνομία της πόλης διερευνά ακόμα την υπόθεση βανδαλισμού.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα της επίθεσης, ενώ εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου δήλωσε ότι δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός υπαλλήλου εξαιτίας του συμβάντος. 

Εντούτοις, πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία σημειώνουν ότι ο Martin Ott, ο ιθύνων του Ευρωπαϊκού παραρτήματος του Facebook, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών σχετικά με φερόμενη παράλειψη του Facebook να διαγράψει εγκαίρως, ρατσιστικά σχόλια που περιήχαν ρητορική μίσους κατά των προσφύγων.

 

Η έρευνα είχε ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα, μετά από κύμα αντιδράσεων Γερμανών πολιτικών και διασημοτήτων σχετικά με την αύξηση του αριθμού ξενοφοβικών σχολίων στο γερμανικό Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM