«Βάναυσο για τη μύτη», το πιο δύσοσμο ίσως τυρί του κόσμου στα ράφια τα Χριστούγεννα

«Βάναυσο για τη μύτη», το πιο δύσοσμο ίσως τυρί του κόσμου στα ράφια τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Φωτ.: SkyNews
0

Ένα τυρί που έχει χαρακτηριστεί «βάναυσο για τη μύτη» από τον ίδιο τον παραγωγό του βγαίνει στην αγορά αυτά τα Χριστούγεννα.

Το Minger, ένα τυρί που παράγεται από την Highland Fine Cheeses, μυρίζει απαίσια μεν, αλλά θα κυκλοφορήσει σε 54 καταστήματα στη Βρετανία φέτος τα Χριστούγεννα.

Ο τυροκόμος Rory Stone, ο οποίος δημιούργησε το πικάντικο τυρί το 2017, προειδοποιεί τους πιθανούς αγοραστές ότι η μυρωδιά του «κυριαρχεί στο δωμάτιο. Μυρίζει σαν κάτι να έχει πάει άσχημα», λέει στο Sky News. «Οι άνθρωποι το βάζουν στο αυτοκίνητό τους, πηγαίνουν για ψώνια για μισή ώρα και μετά δεν θέλουν να ξαναμπούν μέσα» προειδοποιεί.

Ενώ ο τυροκόμος αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος να γνωρίζει κάποιος αν αυτό το τυρί είναι το πιο δύσοσμο που έχει φτιαχτεί ποτέ, πιστεύει ότι είναι μια αρκετά σοβαρή πιθανότητα.

Μπορεί να μυρίζει σαν κάτι να έχει πάει στραβά αλλά για τον Rory Stone και την ομάδα τυροκόμων του, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. «Η μυρωδιά είναι πολύ σκόπιμη», λέει ο ίδιος. «Ήμουν πάντα λάτρης των δυνατών, δύσοσμων τυριών και οι Γάλλοι ήταν πάντα εξαιρετικοί στην παραγωγή τους, οπότε ουσιαστικά τα αντιγράφουμε! Αλλά αποφασίσαμε να πάμε με το όνομα «Minger» αντί για κάτι φανταχτερό. Κάποια άλλα μεγάλα σούπερ μάρκετ αγάπησαν το προϊόν αλλά ήθελαν να αλλάξουμε το όνομα. Και εμείς είπαμε όμως όχι» λέει ο ίδιος.

«Βάναυσο για τη μύτη», το πιο δύσοσμο ίσως τυρί του κόσμου στα ράφια τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
O Rory Stone Φωτ.: SkyNews

Υποστηρίζει δε, ότι αν και μυρίζει είναι μία «καθαρή απόλαυση στον ουρανίσκο» και επιμένει ότι το τυρί του έχει πολύ καλύτερη γεύση από ό,τι μυρωδιά. «Η μυρωδιά δεν κυριαρχεί στη γεύση», διευκρινίζει.

«Είναι βάναυσο στη μύτη, αλλά στην πραγματικότητα έχει μια απαλή γεύση» επιμένει. Το Minger πωλείται ήδη σε ντελικατέσεν και αγροκτήματα στη βόρεια Σκωτία, όπου εδρεύει η Highland Fine Cheeses, εδώ και αρκετά χρόνια. Σε ό,τι αφορά στην μυρωδιά του δε, ο Rory Stoneπροειδοποιεί ότι «Είναι καλά σφραγισμένο. Άρα δεν θα μυρίζει στο κατάστημα. Αλλά αν το πάρετε σπίτι και το βάλετε στο ψυγείο, μέσα σε μισή ώρα θα κυριεύσει όλο το δωμάτιο».

Με πληροφορίες του Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΟΡΙΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Λήγει η διορία στον Τραμπ για έγκριση από το Κογκρέσο για τον πόλεμο στο Ιράν: Τι θέλει να «εκμεταλλευτεί»

Ο πόλεμος με το Ιράν ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου και ο Τραμπ ενημέρωσε σχετικά το Κογκρέσο δύο ημέρες αργότερα, όταν και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις 60 ημέρες - Η Τεχεράνη προειδοποιεί με «επώδυνη» απάντηση σε τυχόν νέα αμερικανικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διεθνή / Πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν παραμένει «κρυφό» για χρόνια

Ένα φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, που εντοπίστηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2019, παραμένει σφραγισμένο σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times
THE LIFO TEAM