«Βάναυσο για τη μύτη», το πιο δύσοσμο ίσως τυρί του κόσμου στα ράφια τα Χριστούγεννα

«Βάναυσο για τη μύτη», το πιο δύσοσμο ίσως τυρί του κόσμου στα ράφια τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Φωτ.: SkyNews
0

Ένα τυρί που έχει χαρακτηριστεί «βάναυσο για τη μύτη» από τον ίδιο τον παραγωγό του βγαίνει στην αγορά αυτά τα Χριστούγεννα.

Το Minger, ένα τυρί που παράγεται από την Highland Fine Cheeses, μυρίζει απαίσια μεν, αλλά θα κυκλοφορήσει σε 54 καταστήματα στη Βρετανία φέτος τα Χριστούγεννα.

Ο τυροκόμος Rory Stone, ο οποίος δημιούργησε το πικάντικο τυρί το 2017, προειδοποιεί τους πιθανούς αγοραστές ότι η μυρωδιά του «κυριαρχεί στο δωμάτιο. Μυρίζει σαν κάτι να έχει πάει άσχημα», λέει στο Sky News. «Οι άνθρωποι το βάζουν στο αυτοκίνητό τους, πηγαίνουν για ψώνια για μισή ώρα και μετά δεν θέλουν να ξαναμπούν μέσα» προειδοποιεί.

Ενώ ο τυροκόμος αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος να γνωρίζει κάποιος αν αυτό το τυρί είναι το πιο δύσοσμο που έχει φτιαχτεί ποτέ, πιστεύει ότι είναι μια αρκετά σοβαρή πιθανότητα.

Μπορεί να μυρίζει σαν κάτι να έχει πάει στραβά αλλά για τον Rory Stone και την ομάδα τυροκόμων του, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. «Η μυρωδιά είναι πολύ σκόπιμη», λέει ο ίδιος. «Ήμουν πάντα λάτρης των δυνατών, δύσοσμων τυριών και οι Γάλλοι ήταν πάντα εξαιρετικοί στην παραγωγή τους, οπότε ουσιαστικά τα αντιγράφουμε! Αλλά αποφασίσαμε να πάμε με το όνομα «Minger» αντί για κάτι φανταχτερό. Κάποια άλλα μεγάλα σούπερ μάρκετ αγάπησαν το προϊόν αλλά ήθελαν να αλλάξουμε το όνομα. Και εμείς είπαμε όμως όχι» λέει ο ίδιος.

«Βάναυσο για τη μύτη», το πιο δύσοσμο ίσως τυρί του κόσμου στα ράφια τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
O Rory Stone Φωτ.: SkyNews

Υποστηρίζει δε, ότι αν και μυρίζει είναι μία «καθαρή απόλαυση στον ουρανίσκο» και επιμένει ότι το τυρί του έχει πολύ καλύτερη γεύση από ό,τι μυρωδιά. «Η μυρωδιά δεν κυριαρχεί στη γεύση», διευκρινίζει.

«Είναι βάναυσο στη μύτη, αλλά στην πραγματικότητα έχει μια απαλή γεύση» επιμένει. Το Minger πωλείται ήδη σε ντελικατέσεν και αγροκτήματα στη βόρεια Σκωτία, όπου εδρεύει η Highland Fine Cheeses, εδώ και αρκετά χρόνια. Σε ό,τι αφορά στην μυρωδιά του δε, ο Rory Stoneπροειδοποιεί ότι «Είναι καλά σφραγισμένο. Άρα δεν θα μυρίζει στο κατάστημα. Αλλά αν το πάρετε σπίτι και το βάλετε στο ψυγείο, μέσα σε μισή ώρα θα κυριεύσει όλο το δωμάτιο».

Με πληροφορίες του Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Ορμπάν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM