Αυτοί οι μαθητές διασχίζουν καθημερινά το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου για να πάνε στο σχολείο

Αυτοί οι μαθητές διασχίζουν καθημερινά το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου για να πάνε στο σχολείο Facebook Twitter
1

Οι αρμόδιες αρχές στη νοτιοδυτική Κίνα συμφώνησαν να παρέμβουν για να βοηθήσουν τους μαθητές ενός απομονωμένου ορεινού χωριού, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα μία σειρά από πραγματικά σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν την διαδρομή που ακολουθούν τα παιδιά προκειμένου να πάνε στο σχολείο.

Οι μαθητές του χωριού Ατούλερ στην επαρχία Σιτσουάν αναγκάζονται καθημερινά να ανεβοκατέβουν έναν απόκρημνο βράχο 800 μέτρων από ξεχαρβαλωμένες σκάλες, μπήγοντας τα χέρια τους στα βράχια για να μπορέσουν στηριχθούν.

Αυτοί οι μαθητές διασχίζουν καθημερινά το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου για να πάνε στο σχολείο Facebook Twitter

Εικόνες από αυτή την τρομακτική και ενίοτε θανατηφόρα κάθοδο - για την οποία χρειάζονται τουλάχιστον 90 λεπτά- έκαναν το γύρο του κινεζικού διαδικτύου αυτή την εβδομάδα, αμέσως μετά τη δημοσίευσή τους σε μία εφημερίδα του Πεκίνου.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Chen Jie, έναν βραβευμένο φωτορεπόρτερ που έγινε παγκοσμίως γνωστός χάρη στις περσινές εικόνες που αποτύπωσε από τις θανατηφόρες εκρήξεις στο λιμάνι Τιαντζίν.

Μιλώντας μέσω WeChat, ο Chen περιέγραψε τα συναισθήματα που ένιωσε την πρώτη φορά που παρακολούθησε τους δεκαπέντε μαθητές του χωριού, ηλικίας 6-15 ετών να σκαρφαλώνουν το βράχο.

«Αναμφίβολα σοκαρίστηκα από τη σκηνή που εκτυλισσόταν μπροστά μου», έγραψε, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι οι φωτογραφίες του θα βοηθήσουν ώστε να αλλάξει η «επίπονη καθημερινότητα» του χωριού.

Αυτοί οι μαθητές διασχίζουν καθημερινά το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου για να πάνε στο σχολείο Facebook Twitter

Ο επικεφαλής της κοινότητας των 72 κατοίκων Api Jiti δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι δεν υπάρχει επαρκής χώρος στην κορυφή του βουνού για να χτιστεί ένα σχολείο για τα παιδιά. Ο ίδιος, ωστόσο, παραδέχτηκε στην εφημερίδα «Beijing News» ότι «επτά ή οχτώ» χωρικοί έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να ανεβοκατέβουν το βράχο, ενώ πολλοί περισσότεροι έχουν τραυματιστεί. 

Το καθημερινό οδοιπορικό για το σχολείο είναι τόσο εξαντλητικό για τους μαθητές που πλέον επιστρέφουν στο χωριό για να δουν τις οικογένειες τους μόλις δύο φορές το μήνα.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσίευση των φωτογραφιών ανάγκασαν την κυβέρνηση να υποσχεθεί ότι θα λάβει άμεσα δράση.

Αυτοί οι μαθητές διασχίζουν καθημερινά το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου για να πάνε στο σχολείο Facebook Twitter

Η τοπική επιτροπή του Κομουνιστικού Κόμματος υποσχέθηκε να χτίσει μία ατσάλινη σκάλα προκειμένου να συνδέσει το απομονωμένο χωριουδάκι με τον έξω κόσμο, μέχρι να βρεθεί μία πιο μόνιμη λύση.

Με στοιχεία από την εφημερίδα «Guardian»

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM