Αυστρία: Έβγαλαν γραμματόσημα «κορωνοϊού», πάνω σε χαρτί τουαλέτας

Αυστρία: Έβγαλαν γραμματόσημα «κορωνοϊού», πάνω σε χαρτί τουαλέτας Facebook Twitter
Αυτό είναι το γραμματόσημο του κορωνοϊού των αυστριακών ταχυδρομείων
0

Τα ταχυδρομεία της Αυστρίας «ένωσαν» δύο από τις πλευρές της πανδημίας, εκδίδοντας γραμματόσημο κορωνοϊού: το χαρτί υγείας και την ανάγκη για τήρηση αποστάσεων.

Το γραμματόσημο του κορωνοϊού είναι τυπωμένο πάνω σε χαρτί τουαλέτας, ενώ έχει πλάτος 10 εκατοστά. Σε αυτό απεικονίζεται ένα μωρό ελέφαντας, σύμβολο της κυβερνητικής καμπάνιας για την τήρηση των αποστάσεων εν μέσω της πανδημίας.

«Αν βάλεις 10 γραμματόσημα στη σειρά, έχεις συνολικά ένα μέτρο απόστασης, ή το μήκος ενός μωρού ελέφαντα που εμφανίζεται στο γραμματόσημα», εξήγησαν τα αυστριακά ταχυδρομεία. Το 1 μέτρο είναι η απόσταση που ζητά η κυβέρνηση της χώρας να τηρούν οι πολίτες, για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Η επιλογή να τυπωθεί σε χαρτί υγείας τριών φύλλων επίσης δεν είναι τυχαία. Στο ξέσπασμα της πανδημίας, αυτό ήταν ένα από τα πρώτα προϊόντα που εξαφανίστηκαν από τα ράφια σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο, καθώς οι πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν χαρτί υγείας σε μεγάλες ποσότητες. Το ίδιο παρατηρείται και το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου είναι σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τα αυστριακά ταχυδρομεία σχεδίαζαν εδώ και καιρό την έκδοση αυτού του γραμματοσήμου. Κάτι που όμως καθυστέρησε επειδή το χαρτί υγείας είχε κάνει «φτερά» και δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες ποσότητες.

Στις 30 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν 300.000 γραμματόσημα κορωνοϊού. Η ονομαστική τους αξία είναι 2,75 ευρώ, αλλά θα πωλούνται στη διπλάσια τιμή και το επιπλέον ποσό θα διατεθεί για την ενίσχυση ανθρώπων που επλήγησαν από την πανδημία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα αυστριακά ταχυδρομεία αποδεικνύουν ότι έχουν χιούμορ. Τον περασμένο Ιανουάριο είχαν βγάλει γραμματόσημο για το Brexit. Σε αυτό ήταν τυπωμένη η ημερομηνία 29 Μαρτίου 2019- όταν αρχικά επρόκειτο να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ- αλλά διαγραμμένη, λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε, και από κάτω ήταν η ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2020.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιούν ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η αυτοκράτειρα Μασάκο - Την Τρίτη θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν τους ο Βρετανός μονάρχης 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ