Αυστρία: Αντίθετος ο Κουρτς με την υποδοχή κι άλλων Αφγανών

Αυστρία: Αντίθετος ο Κουρτς με την υποδοχή κι άλλων Αφγανών Facebook Twitter
EPA
0

Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, αντιτίθεται στην προοπτική να δεχτεί η χώρα του Αφγανούς, τώρα που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν εκ νέου την εξουσία.

Η Αυστρία δέχτηκε περισσότερο από το 1%του πληθυσμού της σε αιτούντες άσυλο κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015 και το 2016, και ο Κουρτς έχτισε την καριέρα του στηριζόμενος σε μια σκληρή στάση για τη μετανάστευση, κερδίζοντας κάθε βουλευτική εκλογή από το 2017. 

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιμέτωπη με τις δράσεις που θα αναλάβει αναφορικά με τους Αφγανούς, ο Κουρτς είπε ότι η Αυστρία δεν είναι επιλογή. 

«Είμαι σαφώς αντίθετος με το να θέλουμε τώρα εθελοντικά περισσότερους ανθρώπους (από το Αφγανιστάν) και αυτό δεν θα συμβεί κατά τη διάρκεια της διοίκησής μου» δήλωσε ο Κουρτς σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Puls 24, αποσπάσματα της οποίας σήμερα.

Η Αυστρία έχει περισσότερους από 40.000 Αφγανούς πρόσφυγες, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία, η οποία έχει 148.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες για το 2020.

Ο πληθυσμός της Αυστρίας είναι εννέα φορές μικρότερος από αυτόν της Γερμανίας.

Η Αυστρία είναι επίσης ουδέτερη χώρα και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Έστειλε πολύ μικρό αριθμό στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.

Το site του ΝΑΤΟ αναφέρει ότι έχει στείλει 16 στρατεύματα για την Αποστολή Υποστήριξης, μια προσπάθεια εκπαίδευσης και παροχής συμβουλών στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

«Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να δεχτούμε περισσότερους ανθρώπους. Το αντίθετο μάλιστα», είπε ο Κουρτς για τους Αφγανούς που εγκατέλειψαν τη χώρα τους.

«Η συμβολή της Αυστρίας ήταν δυσανάλογα μεγάλη», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό Αφγανών προσφύγων και αιτούντων άσυλο, που βρίσκονται ήδη στη χώρα.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν πρέπει να παραμείνουν στην περιοχή, προσθέτοντας ότι το γειτονικό Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν έχουν δεχτεί μόνο 14 και 13 Αφγανούς πρόσφυγες αντίστοιχα, κάτι που συνάδει με τα δεδομένα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM