Αυστραλία: Στελέχη της κυβέρνησης αυτοϊκανοποιούνταν στο κοινοβούλιο - Σάλος με το βίντεο

Αυστραλία: Σάλος με sex video στελεχών της κυβέρνησης, στο κοινοβούλιο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η διαρροή βίντεο άσεμνου περιεχομένου με πρωταγωνιστές συνεργάτες της κυβέρνησης, οι οποίοι αυτοϊκανοποιούνται στο κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων σε γραφεία γυναικών βουλευτών.

 

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, ανέφερε ότι οι αποκαλύψεις αυτές είναι «αηδιαστικές» και πως η συμπεριφορά αυτή είναι απολύτως απαράδεκτη.

 

Ήδη, ένα μέλος του προσωπικού της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο- σύμβουλος σύμφωνα με τον Guardian- απολύθηκε. Ο συγκεκριμένος φέρεται να ήταν ο άνδρας που εμφανιζόταν στο αλλοιωμένο βίντεο να αυτοϊκανοποιείται στο γραφείο βουλευτού, κατά την απουσία της.

 

Τα βίντεο διέρρευσαν στα ΜΜΕ από πρώην κυβερνητικό υπάλληλο, σύμφωνα με τον οποίο τα τελευταία δύο χρόνια κυβερνητικοί αξιωματούχοι αντάλλασσαν υλικό από χυδαίες πράξεις εντός του κοινοβουλίου, μέσω κοινής συνομιλίας στο Messenger.

 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι μέλη του προσωπικοί της κυβέρνησης και βουλευτές κάνουν συχνά σεξ σε έναν χώρο στο κοινοβούλιο που είναι γνωστός ως δωμάτιο προσευχής ή διαλογισμού. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι υπάλληλοι συχνά φέρνουν στο κτίριο εργάτριες του σεξ, για την ικανοποίηση βουλευτών.

 

Ο πληροφοριοδότης δήλωσε ακόμη ότι η ανταλλαγή των άσεμνων φωτογραφιών στην κοινή συνομιλία είναι τόσο συχνή που «έχω πάθει ανοσία σε αυτές». Τέλος, έκανε λόγο για «κουλτούρα ανδρών που πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν οτιδήποτε θέλουν».

 

Ο νέος σάλος έρχεται ενώ ήδη είχε προκληθεί πολιτική κρίση, έπειτα από την καταγγελία πρώην εργαζομένης στο κοινοβούλιο ότι βιάστηκε σε γραφείο υπουργού, το 2019. Η Μπρίτανι Χίγκινς κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από υψηλόβαθμο στέλεχος. Ακολούθησε ένα κύμα καταγγελιών στην Αυστραλία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν σε διαμαρτυρίες κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης.

 

Ο Σκοτ Μόρισον δήλωσε σοκαρισμένος με τις αποκαλύψεις. «Πρέπει να βάλουμε μια τάξη. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την πολιτική σε αυτά τα ζητήματα, να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να το διορθώσουμε», τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

 

Επίσης επιβεβαίωσε ότι ταυτοποιήθηκε αυτός που είναι στο επίκεντρο των καταγγελιών και τερματίστηκε η συνεργασία του με την κυβέρνηση, ενώ κάλεσε όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία για το ζήτημα, να μιλήσει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM