ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αυστραλία: Πρόστιμο σε δύο γυμνιστές που τρόμαξαν από ελάφι - «Παραβίασαν το lockdown»

Αυστραλία: Πρόστιμο σε δύο γυμνιστές που τρόμαξε ελάφι - «Παραβίασαν το lockdown» Facebook Twitter
Οι δύο άνδρες παραβίασαν το lockdown του Σίδνεϊ - Φωτογραφία αρχείου: Pixabay
0

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας επέβαλε πρόστιμο σε δύο άνδρες επειδή αφενός παραβίασαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, αφετέρου, αιφνιδιαζόμενοι από ελάφι, ζήτησαν βοήθεια, πολύτιμη για ιατρικούς και υγειονομικούς λόγους. 


Οι δύο έκαναν γυμνισμό σε παραλία νοτίως του Σίδνεϊ όταν η εμφάνιση ενός ελαφιού τους τρόμαξε, με αποτέλεσμα να τρέξουν γυμνοί σε θαμνώδη περιοχή, να χαθούν και να καλέσουν βοήθεια, με ελικόπτερο να απογειώνεται για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους. 

Στους δύο τους επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 λιρών Αυστραλίας για την παραβίαση μέτρου δημόσιας υγείας που απαγορεύει στους πολίτες του ευρύτερου Σίδνεϊ να βγαίνουν από την περιοχή. 

Υπενθυμίζεται πως η αυστραλιανή μεγαλούπολη βρίσκεται ξανά σε lockdown μετά την έκρηξη κρουσμάτων, λόγω της μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα. 

«Είναι δύσκολο να νομοθετείς για ανόητους» ανέφερε ο αρχηγός της Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το περιστατικό. 

«Έθεσαν ξεκάθαρα σε κίνδυνο ανθρώπους, φεύγοντας από το σπίτι τους χωρίς ιδιαίτερο λόγο και σαν να μην έφτανε αυτό, χάθηκαν στο εθνικό πάρκο, αποσπώντας σημαντική βοήθεια από τις υγειονομικές επιχειρήσεις. Νομίζω πως θα'πρεπε να ντρέπονται» τόνισε ο ίδιος σε αυστηρό τόνο. 


Με πληροφορίες από BBC/Guardian
 

Διεθνή
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ