Αυστραλία: Φανατικοί χριστιανοί δεν πλήρωναν φόρους γιατί ήταν «ενάντια στη θέληση του Θεού»

Αυστραλία: Φανατικοί χριστιανοί δεν πλήρωναν φόρους γιατί ήταν «ενάντια στη θέληση του Θεού» Facebook Twitter
3

Δικαστήριο στην Αυστραλία επέβαλε σε δύο αδέλφια φανατικούς χριστιανούς που δεν πλήρωναν τους φόρους τους επειδή είναι «αντίθετο στη θέληση του Θεού» να καταλάβουν περισσότερο από 1,2 εκ. ευρώ έκαστος στην φορολογική υπηρεσία της Αυστραλίας.

Ο Ρέμπερτους Κορνέλις Μπίριπουτ και η Φάνι Αλίντα Μπίριπουτ από την Τασμανία δεν είχαν πληρώσει φόρους από το 2011. Το 2017 οι τοπικές αρχές κατέσχεσαν το αγρόκτημά τους επειδή δεν πλήρωναν δημοτικά τέλη επί επτά χρόνια.

Ο Μπίριπουτ δήλωσε στο δικαστήριο: «Δεν οφείλουμε τίποτα γιατί είμαστε του Θεού». Τα δύο αδέλφια παρουσιάστηκαν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τασμανίας χθες Τετάρτη επειδή το 2017 δεν πλήρωσαν περίπου 580.000 ευρώ σε φόρους και άλλες οφειλές, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Ο Μπίριπουτ ισχυρίστηκε ότι ο νόμος του Θεού είναι «ο ανώτατος νόμος της χώρας» και το να αναγκάζονται οι άνθρωποι να πληρώνουν φόρους αποδυναμώνει την υποταγή τους στον Θεό, κάτι που οδηγεί «σε κατάρες (...) υπό τη μορφή ξηρασίας και απώλεια γονιμότητας».

Ωστόσο, στην απόφασή του ο δικαστής Στίβεν Χολτ δήλωσε ότι αν και πιστεύει πως οι απόψεις του Μπίριπουτ είναι ειλικρινείς, τόνισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χωρίο στη Βίβλο που να τις στηρίζει.

«Κατά τη γνώμη μου η Βίβλος τονίζει ξεκάθαρα ότι τα αστικά ζητήματα και οι νόμοι του Θεού λειτουργούν σε δύο διαφορετικές σφαίρες», επεσήμανε.

Το δικαστήριο ζήτησε από τα δύο αδέλφια να πληρώσουν περίπου 1,2 εκ. ευρώ ο καθένας για να καλύψουν «φόρους εισοδήματος, προσαυξήσεις και διοικητικά πρόστιμα» αλλά και άλλες οφειλές, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / BBC

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί το Κογκρέσο ότι θέλει να «διαλύσει» τη βιομηχανία της τεχνητής νοημοσύνης

Η συζήτηση για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης πήρε κατεπείγοντα χαρακτήρα τις τελευταίες εβδομάδες, όταν οι εταιρείες OpenAI και Anthropic αποκάλυψαν ότι τα συστήματά τους «δραπέτευσαν» από τα ελεγχόμενα περιβάλλοντα δοκιμών ασφαλείας
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΜΜΕ ΣΟΥΠΑ ΚΡΕΑΣ ΣΚΥΛΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΥΣΩΝΑ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Τα ΜΜΕ προτείνουν σούπα με κρέας σκύλου για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Μία από τις πιο ιδιαίτερες συστάσεις για την αντιμετώπιση του καύσωνα στην Βόρεια Κορέα, είναι η κατανάλωση σούπας σκύλου, για την αντοχή του οργανισμού στις υψηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια