Αυστραλία: Φανατικοί χριστιανοί δεν πλήρωναν φόρους γιατί ήταν «ενάντια στη θέληση του Θεού»

Αυστραλία: Φανατικοί χριστιανοί δεν πλήρωναν φόρους γιατί ήταν «ενάντια στη θέληση του Θεού» Facebook Twitter
3

Δικαστήριο στην Αυστραλία επέβαλε σε δύο αδέλφια φανατικούς χριστιανούς που δεν πλήρωναν τους φόρους τους επειδή είναι «αντίθετο στη θέληση του Θεού» να καταλάβουν περισσότερο από 1,2 εκ. ευρώ έκαστος στην φορολογική υπηρεσία της Αυστραλίας.

Ο Ρέμπερτους Κορνέλις Μπίριπουτ και η Φάνι Αλίντα Μπίριπουτ από την Τασμανία δεν είχαν πληρώσει φόρους από το 2011. Το 2017 οι τοπικές αρχές κατέσχεσαν το αγρόκτημά τους επειδή δεν πλήρωναν δημοτικά τέλη επί επτά χρόνια.

Ο Μπίριπουτ δήλωσε στο δικαστήριο: «Δεν οφείλουμε τίποτα γιατί είμαστε του Θεού». Τα δύο αδέλφια παρουσιάστηκαν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τασμανίας χθες Τετάρτη επειδή το 2017 δεν πλήρωσαν περίπου 580.000 ευρώ σε φόρους και άλλες οφειλές, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Ο Μπίριπουτ ισχυρίστηκε ότι ο νόμος του Θεού είναι «ο ανώτατος νόμος της χώρας» και το να αναγκάζονται οι άνθρωποι να πληρώνουν φόρους αποδυναμώνει την υποταγή τους στον Θεό, κάτι που οδηγεί «σε κατάρες (...) υπό τη μορφή ξηρασίας και απώλεια γονιμότητας».

Ωστόσο, στην απόφασή του ο δικαστής Στίβεν Χολτ δήλωσε ότι αν και πιστεύει πως οι απόψεις του Μπίριπουτ είναι ειλικρινείς, τόνισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χωρίο στη Βίβλο που να τις στηρίζει.

«Κατά τη γνώμη μου η Βίβλος τονίζει ξεκάθαρα ότι τα αστικά ζητήματα και οι νόμοι του Θεού λειτουργούν σε δύο διαφορετικές σφαίρες», επεσήμανε.

Το δικαστήριο ζήτησε από τα δύο αδέλφια να πληρώσουν περίπου 1,2 εκ. ευρώ ο καθένας για να καλύψουν «φόρους εισοδήματος, προσαυξήσεις και διοικητικά πρόστιμα» αλλά και άλλες οφειλές, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / BBC

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια