Associated Press: Ο Τραμπ θέλει ν' αναπτύξει την Εθνοφρουρά κατά των μεταναστών

Associated Press: Ο Τραμπ θέλει ν' αναπτύξει την Εθνοφρουρά κατά των μεταναστών Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να κινητοποιήσει τουλάχιστον 100.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ, προκειμένου να πραγματοποιούν επιχειρήσεις- σκούπα για τη σύλληψη των παράτυπων μεταναστών, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, αναρτώντας σχετικό tweet, στο οποίο επικαλείτο το προσχέδιο ενός υπομνήματος που περιήλθε στην κατοχή του.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, πρόκειται προς το παρόν για πρόταση, που όμως αν υλοποιηθεί, θα επιφέρει μια άνευ προηγουμένου στρατιωτικοποίηση στην επιβολή του νόμου.

 

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διέψευσε την είδηση, επισημαίνοντας ότι οι πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο ανάπτυξης στελεχών της Εθνοφρουράς είναι αναληθείς.

 

Αν το μέτρο τελικά υλοποιηθεί, οι πολιτείες θα κληθούν να επιλέξουν αν οι στρατός θα επιχειρεί παράλληλα  με τις τακτικές αστυνομικές δυνάμεις.Μέχρι στιγμής, οι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στα σύνορα με το Μεξικό και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ποτέ όμως σε τέτοιες περιπτώσεις και ποτέ ως τώρα στο Βορρά. Εδώ όμως το σημείωμα στο οποίο αναφέρεται το Ap είναι σαφές: η Εθνική Φρουρά θα « εξουσιοδοτηθεί να συνδράμειι τις συνήθεις δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατά της μετανάστευσης, και ως εκ τούτου θα προχωρά σε έρευνες, συλλήψεις και κράτηση των παράνομων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες." 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM