Άσαντ: «Ανόητη και ανεύθυνη» η επίθεση των ΗΠΑ

Άσαντ: «Ανόητη και ανεύθυνη» η επίθεση των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η επίθεση των ΗΠΑ με πυραύλους εναντίον μίας αεροπορικής βάσης του συριακού στρατού στη Χομς, ήταν «ανόητη και ανεύθυνη», ανέφερε το γραφείο του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε σημερινή ανακοίνωσή του.

«Αυτό που έκανε η Αμερική δεν είναι τίποτε άλλο παρά ανόητη και ανεύθυνη συμπεριφορά, η οποία αποκαλύπτει την κοντόφθαλμη λογική και την πολιτική και στρατιωτική τύφλωση απέναντι στην πραγματικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το γραφείο του Άσαντ σημειώνει ακόμα πως τα πλήγματα αντανακλούν τη συνέχιση μίας πολιτικής, ανεξαρτήτως προέδρου των ΗΠΑ, η οποία βασίζεται στη στοχοποίηση και στην «υποταγή του λαού». Προσθέτει τέλος ότι η επίθεση δεν βασίστηκε σε πραγματικά στοιχεία - σημειώνεται ότι το συριακό καθεστώς αρνείται ότι ευθύνεται για την επίθεση με χημικά.


Η συριακή προεδρία τόνισε επίσης πως η επίθεση έχει αυξήσει την αποφασιστικότητα της να νικήσει τις οργανώσεις των ανταρτών. «Η επίθεση αυτή έχει αυξήσει την αποφασιστικότητα της Συρίας να πλήξει αυτούς τους τρομοκράτες πράκτορες, να συνεχίσει να τους συντρίβει και να αυξήσει τον ρυθμό δράσης προς αυτό τον σκοπό οπουδήποτε κι αν βρίσκονται», ανέφερε η ανακοίνωση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM