Ασανσέρ του τρόμου - «Ελεύθερη πτώση» 86 ορόφων σε ουρανοξύστη στο Σικάγο

Ασανσέρ του τρόμου - «Ελεύθερη πτώση» 86 ορόφων σε ουρανοξύστη στο Σικάγο Facebook Twitter
Wikimedia Commons
0

Δεν πίστεψαν στην τύχη τους έξι άνθρωποι στο Σικάγο οι οποίοι σώθηκαν από πτώση 84 ορόφων ενώ βρίσκονταν μέσα σε ανελκυστήρα ουρανοξύστη.


Οι έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα «κατέβηκαν» σώοι 84 ορόφους του κτιρίου John Hancock Center, όταν ο ανελκυστήρας στον οποίο εγκλωβίστηκαν, σταμάτησε την τρελή του πορεία στον 11ο από τον 95ο όροφο, χωρίς να πάθουν το παραμικρό.


Όπως αναφέρουν, αμέσως κάλεσαν σε βοήθεια προκειμένου να απεγκλωβιστούν. Η διαδικασία διάσωσής τους, διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του ατυχήματος, οι εμπειρογνώμονες, μιλούν για ένα φθαρμένο σχοινί το οποίο έσπασε και προκάλεσε την πτώση. Τα καλώδια που ήταν συνδεδεμένα στην καμπίνα του ανελκυστήρα ωστόσο, δεν επέτρεψαν την πρόσκρουση στο έδαφος σώζοντας τις ζωές των έξι ανθρώπων.


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ο ανελκυστήρας στην αρχή δεν φάνηκε να έχει πρόβλημα.Ο 50χρονος Jaime Montemayor που βρισκόταν μέσα με την σύζυγό του περιγράφει ότι άκουσε ένα ήχο «σα να σπάει κάτι» και μετά ένιωσαν την πτώση.


Η πυροσβεστική που έφτασε στο σημείο αναγκάστηκε να δημιουργήσει μία τρύπα στον τσιμεντένιο τοίχο προκειμένου ν' απελευθερώσει τους έξι ανθρώπους.


Έρευνες για το περιστατικό διενεργούν οι τοπικές Αρχές ώστε να δοθούν απαντήσεις για τις ακριβείς αιτίες του ατυχήματος.


Το εν λόγω κτίριο είναι το τέταρτο κατά σειρά ψηλότερο κτίριο της πόλης και μετονομάστηκε πρόσφατα σε 875 North Michigan Avenue.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM