Αρνήθηκαν να της κάνουν μαστογραφία γιατί ήταν «πολύ νέα», 8 μήνες αργότερα διαγνώστηκε με καρκίνο 4ου σταδίου

Woman Told She Was Too Young for a Mammogram — 8 Months Later She Was Diagnosed with Stage 4 Breast Cancer Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια κατήγγειλε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τετάρτου σταδίου, οκτώ μήνες αφότου οι γιατροί της είχαν αρνηθεί δύο φορές να κάνει μαστογραφία, επικαλούμενοι το νεαρό της ηλικίας της και το καθαρό οικογενειακό της ιστορικό.

Η Philecia La'Bounty, δημοσίευσε στο TikTok την περιπέτειά της με τον καρκίνο του μαστού, τον Ιούλιο. Σε ένα βίντεο τριών λεπτών περιγράφει λεπτομερώς πώς ανακάλυψε για πρώτη φορά το 2018 ένα εξόγκωμα «λίγο μικρότερο από μπίλια», το οποίο, όπως είπε, «σίγουρα δεν το αισθανόταν σαν τον ιστό του μαστού της».

Η La'Bounty αναζήτησε βοήθεια σε μια δωρεάν κλινική στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, για έναν υπέρηχο, επειδή δεν είχε ασφάλιση εκείνη την εποχή. Από μια πρώτη εξέταση οι γιατροί θεώρησαν ότι πρόκειται για καλοήθη κύστη, αλλά εκείνη ζήτησε από τον γιατρό να υποβάλει αίτημα για μαστογραφία.

Όταν έκανε ένα δεύτερο αίτημα, αυτό απορρίφθηκε και πάλι, και οι λόγοι ήταν οι ίδιοι, οι τυπικοί: «απορρίπτεται λόγω ηλικίας και καθαρού οικογενειακού ιστορικού»

«Είχα άψογες αιματολογικές εξετάσεις, κανένα άλλο σύμπτωμα, κανέναν άλλο όζο, οπότε αρνήθηκαν οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, μου είπαν ότι ήμουν πολύ νέα για να έχω καρκίνο του μαστού, ότι ήμουν υγιής, ότι ήταν απλώς μια κύστη και να επανέλθω αν με ενοχλούσε», δήλωσε η 35χρονη πλέον La'Bounty, σύμφωνα με το Insider.

Οκτώ μήνες αργότερα, επέστρεψε στην κλινική του Long Beach επειδή ο όγκος είχε μεγαλώσει: «οκτώ εκατοστά στο αριστερό μου στήθος και ήταν πολύ ενοχλητικός».

«Όταν επέστρεψα αυτή τη φορά, μου έκαναν επείγουσα μαστογραφία, επείγον υπερηχογράφημα (....) τότε ακριβώς κατάλαβα ότι ήταν καρκίνος».

Η La'Bounty κατευθύνθηκε σε ένα κέντρο για τον καρκίνο του μαστού στο City of Hope, στο Ντουάρτε της Καλιφόρνια. «Εκεί έκανα οκτώ βιοψίες, ξεχνάω πόσες σε κάθε στήθος και μία στη μασχάλη μου (...) Την επόμενη μέρα, μετά από αυτό, έκανα επείγουσα σάρωση PET και μαγνητική τομογραφία».

Woman Told She Was Too Young for a Mammogram — 8 Months Later She Was Diagnosed with Stage 4 Breast Cancer Facebook Twitter

Τότε διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τετάρτου σταδίου, ο οποίος είχε εξαπλωθεί στους πνεύμονες, τους λεμφαδένες και το στέρνο της. Της έκαναν αμέσως έξι χημειοθεραπείες.

Η La'Bounty συνεχίζει χημειοθεραπεία σε κύκλους πέντε εβδομάδων, οι οποίοι, όπως είπε, την κάνουν να αισθάνεται χάλια. Όταν έμαθε ότι η χημειοθεραπεία μπορεί να την αφήσει στείρα, κατέψυξε 10 ωάρια πριν ξεκινήσει τον πρώτο της κύκλο.

«Πάντα ήθελα να κυοφορήσω τα δικά μου παιδιά», είπε. «Είναι ένας από τους λόγους που κάνω ακόμα και σήμερα θεραπεία».

Η γυναίκα μοιράστηκε δημόσια την ιστορία της για να ενθαρρύνει τους άλλους να «πιέζουν για απαντήσεις όταν αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα τους». «Αν είχα δει κάποια επαφή μου να δημοσιεύει κάτι αντίστοιχο, θα είχα πάρει την κατάστασή μου πιο σοβαρά», είπε. «Θα είχα αγωνιστεί πιο σκληρά. Θα είχα βρει έναν τρόπο να πληρώσω για μια μαστογραφία». 

Woman Told She Was Too Young for a Mammogram — 8 Months Later She Was Diagnosed with Stage 4 Breast Cancer Facebook Twitter

«Αν μπορέσω να σώσω μια ζωή», πρόσθεσε, «αυτό θα αξίζει όλα όσα δημοσιεύω».

Περίπου το 9% όλων των νέων περιστατικών καρκίνου του μαστού στις ΗΠΑ αφορά γυναίκες κάτω των 45 ετών, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Με πληροφορίες από People

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ