Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τις χρυσές βίζες: «Δεν εννοούσα ότι εγώ και ο πρόεδρος είμαστε κλέφτες»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τις χρυσές βίζες: «Δεν εννοούσα ότι εγώ και ο πρόεδρος είμαστε κλέφτες» Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Σε διευκρινίσεις για την κατάθεσή του στην ερευνητική Επιτροπή της Κύπρου σχετικά με την υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων» προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, λίγες ώρες μετά την αναφορά του στον πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ότι «πρέπει να σταματήσουμε να κλέβουμε και βάζω και τον εαυτό μου μέσα».

Εξηγώντας το τι ακριβώς εννοούσε στην παρέμβασή του είπε ότι «εκείνο που ήθελα να πω λέγοντας στον ΠτΔ «πρέπει να σταματήσουμε να κλέβουμε» και το είπα σε πληθυντικό αριθμό είναι άκομψο. Δεν πέσαμε από το φεγγάρι ούτε εγώ ούτε ο Πρόεδρος σ' αυτόν τον τόπο. Γνωρίζουμε τα δεδομένα. Ήθελα να πω ότι τόσο ο Πρόεδρος όσο και εγώ πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας και να πείσουμε εκείνους που κλέβουν ότι πρέπει να σταματήσουν», ανέφερε, μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Κύπρου.

«Έχουμε τη δυνατότητα να πάμε καλά από οικονομικής άποψης, έχουμε καλή βάση. Αν προσέξουμε και δεν κλέβουμε, η οικονομία μας θα πάει καλά. Όταν έχουμε σωστή οικονομία μπορούμε να συνομιλούμε και να φτιάξουμε και την Εθνική μας Φρουρά. Εκείνο που έχει αξία σήμερα δεν είναι οι πολλοί που πολεμούν αλλά το iq του στρατιώτη. Ευτυχώς οι νεαροί μας σήμερα και μορφωμένοι είναι και υψηλό iq έχουν. Είναι πολύ υψηλότερο από τους Τούρκους. Αν έχουμε και μοντέρνα οπλικά συστήματα είναι αυτά που πολεμούν μαζί με το iq του στρατιώτη», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Εννοούσα ότι εγώ και ο Πρόεδρος πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας και να πείσουμε αυτούς που κλέβουν να σταματήσουν. Δεν σήμαινε (σ.σ η δήλωση) ότι εγώ και ο Πρόεδρος είμαστε κλέφτες και πρέπει να σταματήσουμε. Μερικοί κακεντρεχείς παρεξήγησαν τον πληθυντικό που έβαλα», σημείωσε.

Με πληροφορίες από Sigmalive

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ