Apple: Δικαστήριο μπλόκαρε την πώληση παλιότερων iPhone στην Κίνα

Apple: Δικαστήριο μπλόκαρε την πώληση παλιότερων iPhone στην Κίνα Facebook Twitter
0

Μπλόκο στην εισαγωγή και πώληση παλιότερων μοντέλων iPhone στην Κίνα, βάζει απόφαση δικαστηρίου στην χώρα, στο τελευταίο κεφάλαιο της νομικής διαμάχης της Apple με την Qualcomm. 

Κινεζικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Apple έχει παραβιάσει πατέντες λογισμικού της εταιρείας Qualcomm στο λειτουργικό της σύστημα iOS 11. 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η απόφαση αφορά στα μοντέλα iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 7s, iPhone 8 και iPhone X. Τα iPhone XS, XS Max και XR, επίσης χρησιμοποιούν τις επίμαχες πατέντες, αλλά δεν επηρεάζονται από την απόφαση, επειδή η μήνυση είχε κατατεθεί πριν την κυκλοφορία τους και δεν τα περιλαμβάνει. 

  

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, η Apple παραβίασε τους κανονισμούς, χρησιμοποιώντας πατέντες της Qualcomm για την αλλαγή διαστάσεων σε φωτογραφίες και την διαχείριση εφαρμογών σε οθόνες αφής.

«Η Apple εξακολουθεί να επωφελείται από την πνευματική μας ιδιοκτησία ενώ αρνείται να μας αποζημιώσει», σχολίασε ο γενικός σύμβουλος της Qualcomm, Ντον Ρόζενμπεργκ, σε ανακοίνωσή του για την απόφαση.

Η Qualcomm διατηρεί, μεταξύ άλλων, τα δικαιώματα για ένα μεγάλο μέρος των τηλεπικοινωνιακών τσιπ (όπως οι ισχυροί επεξεργαστές Snapdragon) που ακολουθούν τα πρωτόκολλα ασύρματης επικοινωνίας των δικτύων τύπου LTE (Long-Term Evolution) και CDMA (Code division multiple access) που εφαρμόζονται στην ασύρματη επικοινωνία.

Τι απαντά η Apple

«Η προσπάθεια της Qualcomm να απαγορευτούν τα προϊόντα μας είναι μία ακόμα απελπισμένη κίνηση από μία εταιρεία που οι παράνομες πρακτικές της είναι υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές σε όλον τον κόσμο», απαντά η Apple στο AppleInsider. 

«Όλα τα μοντέλα μας παραμένουν διαθέσιμα στην Κίνα. Θα εξαντλήσουμε όλες τις νόμιμες επιλογές μας στα δικαστήρια», προσθέτει η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο. 

Η Qualcomm επιδίωξε αρχικά ακόμα και την απαγόρευση της κατασκευής των iPhone στην Κίνα, χωρίς να πείσει για αυτή της την αξίωση το δικαστήριο.  Η Apple είχε υποβάλει μήνυση στην Qualcomm τον Ιανουάριο του 2017, ζητώντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια, κατηγορώντας την τελευταία για παρακράτηση χρημάτων σε μία προσπάθεια «αντιποίνων.» 

Τον Σεπτέμβριο, η Qualcomm κατηγόρησε την Apple ότι αποκάλυπτε μυστικά στην Intel για να βελτιώσει την επίδοση των μόντεμ της. Ένα μήνα νωρίτερα όμως, είχε αναγκαστεί να πληρώσει 93 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα, στην Ταϊβάν, σε μία παρεμφερή υπόθεση. 

Η Apple, επιχειρεί από την πλευρά της να ασκήσει πίεση στην Qualcomm, δίνοντας οδηγία στους κατασκευαστές της να μην αποδίδουν τα χρήματα για τα πνευματικά δικαιώματα, που υπολογίζεται πως έχουν ήδη ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM
Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM