Αποτυχημένη απόπειρα της Β. Κορέας να εκτοξεύσει πύραυλο

Αποτυχημένη απόπειρα της Β. Κορέας να εκτοξεύσει πύραυλο Facebook Twitter
0

Αποτυχημένη ήταν η απόπειρα που έκανε νωρίτερα η Βόρεια Κορέα να εκτοξεύσει πύραυλο. Σύμφωνα με το  βορειοκορεατικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, οι επιστήμονες και τεχνικοί ερευνούν τα αίτια.

Αυτή η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της απόπειρας εκτόξευσης προκάλεσε την αντίδραση του Σ.Α. του ΟΗΕ που αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως στη διάρκεια της ημέρας.  «Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας εκτόξευσε τον [πύραυλο που μετέφερε το] δορυφόρο Kwangmyongsong-3 στις 07:38:55 την Παρασκευή [σήμερα]. Ο δορυφόρος γεωπαρατήρησης δεν κατάφερε να τεθεί σε τροχιά», ανέφερε το KCNA. «Επιστήμονες, τεχνικοί και ειδικοί επαληθεύουν την αιτία της αποτυχίας» αυτής, πρόσθεσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους  έσπευσαν να καταδικάσουν την αποτυχημένη απόπειρα εκτόξευσης ως προκλητική πράξη που απειλεί την περιφερειακή ασφάλεια, ενώ η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία ζήτησαν από όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.



Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon, εν τω μεταξύ, χαρακτήρισε αυτή την απόπειρα «αξιοθρήνητη».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM
NASA ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΛΗΝΗ ARTEMIS II

Διεθνή / «Είμαστε μόνοι;» - Ποια η σημασία της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της NASA στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια

Η NASA στέλνει πλήρωμα αστροναυτών προς τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής «Artemis II» για «ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει πιο βαθιά στο διάστημα από ό,τι έχει πάει ποτέ ο άνθρωπος», όπως σχολιάζει το Reuters
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο ακόμη και με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια στρατιωτική επιχείρηση για το άνοιγμα των Στενών, θα παρατείνει τη σύγκρουση
THE LIFO TEAM