Αποσύρεται το «σκανκ» από τα ολλανδικά coffee-shops

Αποσύρεται το «σκανκ» από τα ολλανδικά coffee-shops Facebook Twitter
0

Nέους  αυστηρότερους περιορισμούς θέτουν τα διάσημα καφέ της Ολλανδίας, τα οποία πωλούν κάνναβη. Η ολλανδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει την υψηλής αντοχής κάνναβη –το αποκαλούμενο σκανκ-   στην ίδια κατηγορία με τα σκληρά ναρκωτικά, σύμφωνα με το bbc.

Αυτό σημαίνει ότι τα γνωστά coffee-shops θα αναγκαστούν να βγάλουν  δημοφιλείς, υψηλής αντοχής ποικιλίες από τα ράφια τους.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι  το συστατικό  THC που περιέχει η κάνναβη έχει αυξηθεί,  με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο ναρκωτικό να έχει γίνει  πολύ πιο ισχυρό και επικίνδυνο απ’ ότι  μια γενιά πριν.

Στο μέλλον, η κάνναβη που περιέχει περισσότερο από 15% σε THC θα αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο με τα σκληρά ναρκωτικά, όπως η κοκαΐνη και την έκσταση.

Η κίνηση είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τα καταστήματα καφέ  και σημαίνει, ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί περίπου το 80% των αποθεμάτων τους με πιο αδύναμες ποικιλίες.

Πολιτική διάσταση στο συγκεκριμένο θέμα δίνει ο Μαρκ Χοσεμανς, ο οποίος διευθύνει ένα καφέ στο Μάαστριχτ. « Η νέα σκληρή προσέγγιση  οδηγείται από την ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή της άκρας δεξιάς στην ολλανδική πολιτική. Τα πάντα που θεωρούνται ασυνήθιστα γι 'αυτούς, τα αποκαλούν  «αριστερά χόμπι» και θέλουν να τα απαγορεύσουν. Η χρήση της κάνναβης είναι ένα «αριστερό χόμπι»», είπε στο BBC.

Η κίνηση αυτή δείχνει παράλληλα ότι η παραδοσιακή ανοχή της Ολλανδίας  τείνει να αποτελέσει παρελθόν για τη χώρα.

Η απαγόρευση του υψηλής αντοχής "σκανκ" αναμένεται να εισαχθεί το επόμενο έτος, με την αστυνομία να προγραμματίζει αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα καφενεία.

Από την επόμενη χρονιά, η ολλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να απαγορεύσει σε όλη τη χώρα, την είσοδο τουριστών στα καταστήματα καφέ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM