Απορρίφθηκε ξανά το αίτημα των Δημοκρατικών να δημοσιοποιηθούν οι φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ

Απορρίφθηκε ξανά το αίτημα των Δημοκρατικών να δημοσιοποιηθούν οι φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ Facebook Twitter
0

Απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα των Δημοκρατικών να δημοσιοποιηθούν οι φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ, αφού δεν κατάφεραν να πείσουν τους Ρεπουμπλικανούς.

Μία ημέρα αφότου ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Μέσων και Πόρων –που είναι αρμόδια για φορολογικά θέματα– απέρριψε την πρόταση, οι Δημοκρατικοί επανήλθαν προτείνοντας μια τροπολογία με την οποία καλείται η Επιτροπή να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών αντίγραφα των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ μέχρι την 1η Μαρτίου.

«Αν δεν υιοθετηθεί η πρόταση αυτή δεν θα δούμε ποτέ τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου» είπε ο Δημοκρατικός βουλευτής του Μίσιγκαν Σάντερ Λεβίν απευθυνόμενος στον πρόεδρο Κέβιν Μπρέιντι. «Πριν το αρνηθείτε, σας ζητώ να το ξανασκεφτείτε», πρόσθεσε.

Ο Μπρέιντι απέρριψε κατηγορηματικά το αίτημα λέγοντας ότι πρόκειται για κατάχρηση της εξουσίας της Επιτροπής.

Λίγα λεπτά αργότερα η τροπολογία απορρίφθηκε: κατά ψήφισαν και οι 23 Ρεπουμπλικανοί βουλευτές, μέλη της Επιτροπής και υπέρ οι 15 Δημοκρατικοί.

Η ψηφοφορία αυτή ήταν άλλη μια σύγκρουση μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο για το αν οι βουλευτές θα έπρεπε να εξετάσουν τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί τονίζουν ότι η πολιτική μάχη που δίνουν θα συνεχιστεί. Σκοπός είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια σύγκρουση συμφερόντων λόγω της εκτεταμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο βουλευτής Μπιλ Πάσκρελ από το Νιου Τζέρσι είχε ζητήσει πρώτος να κατατεθούν στην Επιτροπή οι φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ αλλά ο Μπρέιντι απέρριψε το αίτημα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ομοσπονδιακή νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στην Επιτροπή Μέσων και Πόρων, την Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας και την Κοινή Επιτροπή Φορολόγησης να εξετάσουν τις φορολογικές δηλώσεις.

Στις δύο άλλες Επιτροπές προεδρεύει ο Ρεπουμπλικανός Όριν Χατς που την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε επίσης να ζητήσει τη δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του προέδρου Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι η «αυτοκρατορία» του Τραμπ εκτείνεται σε κρατικές εταιρείες στην Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ έχει επίσης επιχειρηματικά συμφέροντα στη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM