Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Κινέζος Αντιπρόεδρος κάλεσε τους τουρίστες από τη χώρα του να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους όταν βρίσκονται στο εξωτερικό. Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά, οι χρήστες του κινέζικου δικτύου Weibo εξαγριώθηκαν όταν είδαν μια φωτογραφία του χρήστη Kongyouwuyi που έδειχνε χαραγμένους διάφορους Κινέζικους χαρακτήρες σε ανάγλυφο του ναού στο Λούξορ της Αιγύπτου. Η επιγραφή έγραφε: «Ο Ding Jinhao ήταν εδώ».
«Η πρόταση σημαίνει πως ο Ding Jinhao επισκέφθηκε αυτό το μέρος. Ήταν για μένα η πιο θλιβερή και ντροπιαστική στιγμή που έζησα στην Αίγυπτο», έγραψε ο χρήστης Kongyouwuyi, που ανακάλυψε την επιγραφή. «Είπα στον ξεναγό ότι έιναι ευθύνη των ντόπιων ξεναγών να αποτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές».
Η φωτογραφία έγινε viral και προωθήθηκε πάνω από 90,000 φορές, έτσι σε μια μέρα εντοπίστηκε o δεκαπεντάχρονος Ding, από την πόλη Nanjing. Η ιστοσελίδα του σχολείου του χακαρίστηκε ενώ οι γονείς του απολογήθηκαν στην Αίγυπτο για την πράξη του γιου τους. «Θέλουμε να απολογηθούμε στους Αιγύπτιους και σε όλο τον κόσμο που είδε τη φωτογραφία» είπε η μητέρα του Ding σύμφωνα με το BBC.
«Το αγόρι το έμαθε την Παασκευή και έκλαιγε όλο το βράδυ. Έπρεπε να μετακινηθεί από το σπίτι του γιατί είχε περικυκλωθεί από ρεπόρτερ» είπε ο ρεπόρτερ του Modern Express που μίλησε με τους γονείς του, ενώ ο πατέρας του ζήτησε από την ιντερνετική κοινότητα να αφήσει το παιδί του ήσυχο, γιατι η πίεση που δέχεται είναι πολύ μεγάλη».
Διεθνή /
Απολογία από τους γονείς τoυ τουρίστα που αλλοίωσε Αιγυπτιακό ναό
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Άρης Μουγκοπέτρος: «Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά αυτή τη στιγμή»
Θεανώ Φωτίου: Πέθανε ο γιος της σε ηλικία 48 χρονών
National Geographic: Η εντυπωσιακή φωτογραφία από λίμνη που αποκαλύπτει έναν εξωπραγματικό κόσμο
Το Πάσχα στην Αθήνα του 19ου αιώνα ήταν πολύ διαφορετικό
Καιρός - Μαρουσάκης: Τη Μεγάλη Παρασκευή κατεβαίνει ένα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια