Αποκαλύψεις για τα UFO: To Πεντάγωνο αποχαρακτηρίζει απόρρητα ευρήματα

Αποκαλύψεις για τα UFO: To Πεντάγωνο αποχαρακτηρίζει απόρρητα ευρήματα Facebook Twitter
0

Παρότι το Πεντάγωνο έκανε γνωστό ότι διέλυσε το κάποτε διαβαθμισμένο πρόγραμμα για τη διερεύνηση UFO, το εγχείρημα φαίνεται να προσκρούει σε εμπόδια. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι New York Times, το πρόγραμμα μετονομάστηκε και εντάχθηκε στο Γραφείο Πληροφοριών του Ναυτικού, όπου αξιωματούχοι εξακολουθούν να ερευνούν τις «μυστηριώδεις συναντήσεις» ανάμεσα σε πιλότους μαχητικών και μη ταυτοποιημένα εναέρια οχήματα. Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου απαγορεύεται να συζητήσουν για το πρόγραμμα, το οποίο δεν είναι διαβαθμισμένο, αλλά καταπιάνεται με διαβαθμισμένα θέματα. Σύμφωνα πάντα με την αμερικανική εφημερίδα το πρόγραμμα «εμφανίστηκε» τον προηγούμενο μήνα σε μία έκθεση της Γερουσίας αναφορικά με τις δαπάνες των υπηρεσιών πληροφοριών για το 2021.

Η έκθεση ανέφερε ότι το πρόγραμμα, που ονομάζεται Task Force Unidentified Aerial Phenomenon, αποσκοπούσε στη συλλογή και την αναφορά παρατηρήσεων για άγνωστα εναέρια οχήματα, και πρέπει να παρουσιάσει ορισμένα από τα ευρήματά του στο κοινό 180 ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης. Παρότι πολλοί συνταξιούχοι αξιωματούχοι, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ευελπιστούν στην αποκάλυψη στοιχείων από «οχήματα που προέρχονται από άλλους κόσμους» ο βασικός του στόχος του είναι να ανακαλύψει αν κάποια άλλη χώρα, δυνητικά εχθρική, χρησιμοποιεί τεχνολογία που θα βλάψει τις ΗΠΑ. 

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, επικεφαλής σχετικής επιτροπής της Γερουσίας, δήλωσε στο CBS ότι ανησυχεί ιδιαίτερα εξαιτίας αναφορών για μη ταυτοποιημένα αεροσκάφη πάνω από βάσεις των ΗΠΑ και ότι είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης να ανακαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτά. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι η Κίνα, η Ρωσία, ή κάποιος άλλος αντίπαλος πραγματοποίησε «κάποιο τεχνολογικό άλμα» το οποίο «του επιτρέπει να διεξάγει τέτοιου τύπου δραστηριότητες».

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει «μια εντελώς βαρετή εξήγηση για αυτά» υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «πρέπει να μάθουμε». 

Το 2017, οι New York Times, είχαν αποκαλύψει την ύπαρξη της προηγούμενης μονάδας που ονομαζόταν Advanced Aerospace Threat Identification Program. Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας είχαν δηλώσει ότι η μονάδα, που είχε χρηματοδοτηθεί με 22 εκατομμύρια δολάρια, είχε παύσει μετά το 2012. Ωστόσο οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα δήλωσαν πως συνέχισε να λειτουργεί και μετά το 2017. Οι δηλώσεις τους επιβεβαιώθηκαν αργότερα από το Υπουργείο Άμυνας.

Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 2007 από την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας και στη συνέχεια τέθηκε υπό την εποπτεία του γραφείου του υφυπουργού Άμυνας, το οποίο παραμένει υπεύθυνο γι αυτό. Το πρόγραμμα δεν σταμάτησε ποτέ, αλλά λίγα αποκαλύφθηκαν σχετικά με τη δράση του μετά το 2017. Ο προηγούμενος διευθυντής, Λουίς Ελιζόντο, παραιτήθηκε το 2017 εκείνη μετά από μία δεκαετία στο πρόγραμμα. 

«Δεν χρειάζεται πλέον να κρύβεται στις σκιές», είπε για το πρόγραμμα ο Ελιζόντο. «Θα υπάρχει μια νέα διαφάνεια». Ο ίδιος συγκαταλέγεται ανάμεσα σε μία μικρή ομάδα πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων, επιστημόνων και ειδικών που χωρίς να παρουσιάζουν «φυσικά στοιχεία» υποστηρίζουν ότι αντικείμενα άγνωστης προέλευσης έχουν προσκρούσει στη Γη και τα υλικά από τα οποία ήταν φτιαγμένα έχουν ανακτηθεί για μελέτη. 

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, για περισσότερο από μια δεκαετία, οι υπεύθυνοι του προγράμματος διεξάγουν διαβαθμισμένες ενημερώσεις για επιτροπές του Κογκρέσου, στελέχη της αεροδιαστημικής βιομηχανίας και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν βρεθεί «γήινες εξηγήσεις» για συμβάντα έως πρόσφατα ανεξήγητα. Σύμφωνα με τους αστροφυσικούς ωστόσο «η έλλειψη εύλογης επίγειας εξήγησης δεν καθιστά την εξωγήινη περισσότερο πιθανή». 

 

Με πληροφορίες από New York Times 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Διεθνή / Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Η ομόφωνη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Συμεών από τη Σιναϊτική Αδελφότητα και η σημερινή χειροτονία του σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου εσωτερικών αναταράξεων στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά
LIFO NEWSROOM
PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Διεθνή / PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Το σχέδιο PURL, υπό τον Τραμπ, χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά χρήματα για να αγοράσει αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία - Ποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν, ποιοι καθυστερούν και ποιες είναι οι προκλήσεις της δίκαιης κατανομής βαρών
LIFO NEWSROOM
Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Διεθνή / Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει υπερπαραγωγή σταφυλιών, πτώση ζήτησης και απώλεια καναδικής αγοράς, αφήνοντας τους παραγωγούς να προσαρμόζουν στρατηγικές, μειώνοντας τιμές και επαναφυτεύοντας αμπελώνες για να επιβιώσουν στην κρίση του κρασιού
LIFO NEWSROOM
Η ακροδεξιά γράφει το σενάριο: Πώς τα μεγάλα κόμματα της Ευρώπης ακολουθούν τη ρητορική της

Διεθνή / Η ακροδεξιά γράφει το σενάριο: Πώς τα μεγάλα κόμματα της Ευρώπης ακολουθούν τη ρητορική της

Μια νέα γερμανική έρευνα αποκαλύπτει πώς τα παραδοσιακά κόμματα της Ευρώπης βοηθούν, άθελά τους, την άνοδο της ακροδεξιάς, υιοθετώντας τη ρητορική και τα θέματα που εκείνη θέτει στη δημόσια ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Πώς οι δωρεές προς τον Τραμπ μετέτρεψαν επενδυτές σε ωφελούμενους της κυβέρνησης

Διεθνή / Πώς οι δωρεές προς τον Τραμπ μετέτρεψαν επενδυτές σε ωφελούμενους της κυβέρνησης

Τουλάχιστον 30 άτομα και εταιρείες που δώρισαν πάνω από 116 εκατ. δολάρια σε ομάδες του Ντόναλντ Τραμπ έχουν επωφεληθεί από πολιτικές και αποφάσεις της κυβέρνησης, δημιουργώντας ερωτήματα για πιθανά συμφέροντα και συγκρούσεις
LIFO NEWSROOM
«Ιστορική ταπείνωση»: Ο βρετανικός Τύπος χλευάζει τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / «Ιστορική ταπείνωση»: Ο βρετανικός Τύπος χλευάζει τον πρίγκιπα Άντριου

Ο βρετανικός τύπος που παραδοσιακά παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τα της βασιλικής οικογένειας, αντανακλά και τη γενικότερη απογοήτευση ή ακόμη και αγανάκτηση της κοινής γνώμης
LIFO NEWSROOM