No.1

Απερρίφθη το αίτημα Ερντογάν να επανακαταμετρηθούν όλες οι ψήφοι σε 31 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης

Απερρίφθη το αίτημα Ερντογάν να επανακαταμετρηθούν όλες οι ψήφοι σε 31 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης Facebook Twitter
EPA
0

Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας (YSK) απέρριψε το αίτημα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επανακαταμετρηθούν όλες οι ψήφοι σε 31 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης.

Όμως το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP), το κόμμα του Τούρκου προέδρου,  δεσμεύθηκε να αμφισβητήσει την απόφαση.

Ο Ερντογάν κατήγγειλε χθες ότι «το οργανωμένο έγκλημα» που διαπράχθηκε στην Κωνσταντινούπολη κατά τις δημοτικές εκλογές, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι εκλογές στην πόλη αυτή καθώς φαίνεται ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου έχει κερδίσει με μικρή διαφορά.

Ο εκπρόσωπος του AKP στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή, ο Ρετζέπ Οζέλ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αυτή συμφώνησε να πραγματοποιηθεί επανακαταμέτρηση σε 51 κάλπες σε 21 από τις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης.

Αμέσως ο αντιπρόεδρος του AKP Αλί Ιχσάν Γιαβούζ επεσήμανε ότι το κόμμα του θα αμφισβητήσει την απόφαση της YSK να απορρίψει την επανακαταμέτρηση.

«Είναι αδιανόητο ότι ελήφθη μια τέτοια απόφαση την ώρα που υπάρχουν τόσες παρατυπίες. Θα απευθυνθούμε για μια ακόμη φορά στην YSK», τόνισε ο Γιαβούζ στο Twitter.

Το AKP έχει επίσης ζητήσει την ακύρωση των εκλογών στην περιφέρεια Μπουγιούκτσεκμετσέ, όμως η YSK δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για το θέμα, επεσήμανε ο Οζέλ. Η επανακαταμέτρηση συνεχίζεται σε άλλες περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM