Απεργοί οδηγοί ταξί στο Παρίσι απειλούν να αποκλείσουν το Ρολάν Γκαρός

Απεργοί οδηγοί ταξί στο Παρίσι απειλούν να αποκλείσουν το Ρολάν Γκαρός Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΕΡΑ
0

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί στο Παρίσι εισέρχονται σε νέα φάση κλιμάκωσης, με απειλές για αποκλεισμό της πρόσβασης στο τουρνουά Ρολάν Γκαρός από τη Δευτέρα, εφόσον η γαλλική κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.

Οι οδηγοί διαμαρτύρονται για την απώλεια εισοδήματος και τον αθέμιτο ανταγωνισμό λόγω των εφαρμογών, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές κυκλοφοριακές αναταράξεις στην πόλη.

Επί πέντε συνεχόμενες ημέρες, οι οδηγοί ταξί έχουν κατακλύσει κομβικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως την Αψίδα του Θριάμβου, αποκλείοντας δρόμους με τα οχήματά τους, κορνάροντας ακατάπαυστα και αναβοσβήνοντας τα φώτα. Οι εικόνες από τους αποκλεισμούς μαρτυρούν την ένταση και την αποφασιστικότητα του κλάδου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ταξί, Εμανουέλ Κορντιέ, προειδοποίησε ευθέως ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την κυβέρνηση, η επόμενη φάση της απεργίας θα επηρεάσει το διεθνές τουρνουά τένις. «Αν η κυβέρνηση δεν μας ακούσει, θα αναλάβουμε δράση στο Ρολάν Γκαρός», δήλωσε χαρακτηριστικά λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μεταφορών.

Το τουρνουά Ρολάν Γκαρός ξεκινά σήμερα, Κυριακή 25 Μαΐου.

Οι οδηγοί διαμαρτύρονται για τις πρόσφατες ρυθμίσεις που αφορούν τις ιατρικές μεταφορές, οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, περιορίζουν τον ρόλο των επαγγελματιών ταξί στον τομέα. Παράλληλα, εκφράζουν έντονη ανησυχία για τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από εφαρμογές όπως Uber και Bolt, τις οποίες θεωρούν υπεύθυνες για τη σταδιακή υποβάθμιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Η κινητοποίηση των οδηγών ταξί δεν περιορίζεται πλέον στο Παρίσι. Οδηγοί από πόλεις όπως η Μασσαλία και το Περπινιάν έχουν ήδη ενταχθεί στις διαμαρτυρίες, δίνοντας πανεθνικό χαρακτήρα στο κίνημα και αυξάνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση ενόψει κρίσιμων διαβουλεύσεων.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την υπόσχεση των 600 δισ. δολαρίων στον Τραμπ

Διεθνή / Η ΕΕ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την υπόσχεση των 600 δισ. δολαρίων στον Τραμπ

Το ποσό προέρχεται αποκλειστικά από ιδιωτικές επενδύσεις, επί των οποίων οι Βρυξέλλες δεν έχουν καμία εξουσία, παραδέχθηκαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Επιτροπής
LIFO NEWSROOM
Από viral σκάνδαλο σε διαφημιστικό θρίαμβο: Πώς η Astronomer «έσωσε» την εικόνα της με τη Γκουίνεθ Πάλτροου

Διεθνή / Από viral σκάνδαλο σε διαφημιστικό θρίαμβο: Πώς η Astronomer «έσωσε» την εικόνα της με τη Γκουίνεθ Πάλτροου

Η άλλοτε άγνωστη τεχνολογική εταιρεία Astronomer μετατράπηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο χάρη σε ένα φιλμάκι από συναυλία των Coldplay, μια επικοινωνιακή κρίση – και τη Γκουίνεθ Πάλτροου.
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία εξαντλεί τα αποθέματα όπλων της: Εξαρτάται πλέον από Βόρεια Κορέα και Κίνα

Διεθνή / Η Ρωσία εξαντλεί τα αποθέματα όπλων της: Εξαρτάται πλέον από Βόρεια Κορέα και Κίνα

Ανάλυση αποκαλύπτει ότι η Ρωσία έχει εξαντλήσει τα σοβιετικά αποθέματα όπλων και στρέφεται σε Βόρεια Κορέα και Κίνα για πυρομαχικά και εξαρτήματα - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία;
LIFO NEWSROOM
Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έσταϊν και τις αποκαλύψεις

Διεθνή / Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έπσταϊν και τις αποκαλύψεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει σοβαρή πολιτική κρίση καθώς η υπόθεση Έπσταϊν επισκιάζει την ατζέντα του - Εσωτερικές συγκρούσεις, αντιδράσεις από τη βάση του και έντονες πιέσεις από το Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM