Aπελευθερώθηκαν τουρίστριες που είχαν απαχθεί το 2013 στο Πακιστάν

Aπελευθερώθηκαν τουρίστριες που είχαν απαχθεί το 2013 στο Πακιστάν Facebook Twitter
0

Δύο τουρίστριες από την Τσεχία, οι οποίες είχαν απαχθεί από ένοπλους το 2013 στο Πακιστάν, απελευθερώθηκαν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σομπότκα.

«Είμαι πολύ ευτυχής που μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Χάντα Χουμπαλόβα και η Αντόνιε Χραστέτσκα, επέστρεψαν σήμερα το πρωί στην Τσεχία», δήλωσε ο Σομπότκα, προσθέτοντας ότι η απελευθέρωσή τους έγινε έπειτα από διαπραγματεύσεις της τουρκικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Ινσάνι Γιαρντίμ Βακφί (IHH).

Σύμφωνα με το Associated Press, οι δύο γυναίκες απήχθησαν από ενόπλους τον Μάρτιο του 2013, ενώ ήταν καθ' οδόν από το Ιράν στην Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν.

Σε βίντεο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα λίγο καιρό μετά την απαγωγή τους, οι δύο φοιτήτριες εμφανίστηκαν να ζητούν την απελευθέρωση της Αφία Σιντίκι, μιας Πακιστανής που κρατείται σε αμερικανικές φυλακές κατηγορούμενη για συνεργασία με την Αλ Κάιντα. Ενώ σε δεύτερο βίντεο, που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, εξέφραζαν φόβους για το μέλλον τους και ζητούσαν τη βοήθεια της τσεχικής κυβέρνησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM