Aπελευθερώθηκαν τουρίστριες που είχαν απαχθεί το 2013 στο Πακιστάν

Aπελευθερώθηκαν τουρίστριες που είχαν απαχθεί το 2013 στο Πακιστάν Facebook Twitter
0

Δύο τουρίστριες από την Τσεχία, οι οποίες είχαν απαχθεί από ένοπλους το 2013 στο Πακιστάν, απελευθερώθηκαν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σομπότκα.

«Είμαι πολύ ευτυχής που μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Χάντα Χουμπαλόβα και η Αντόνιε Χραστέτσκα, επέστρεψαν σήμερα το πρωί στην Τσεχία», δήλωσε ο Σομπότκα, προσθέτοντας ότι η απελευθέρωσή τους έγινε έπειτα από διαπραγματεύσεις της τουρκικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Ινσάνι Γιαρντίμ Βακφί (IHH).

Σύμφωνα με το Associated Press, οι δύο γυναίκες απήχθησαν από ενόπλους τον Μάρτιο του 2013, ενώ ήταν καθ' οδόν από το Ιράν στην Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν.

Σε βίντεο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα λίγο καιρό μετά την απαγωγή τους, οι δύο φοιτήτριες εμφανίστηκαν να ζητούν την απελευθέρωση της Αφία Σιντίκι, μιας Πακιστανής που κρατείται σε αμερικανικές φυλακές κατηγορούμενη για συνεργασία με την Αλ Κάιντα. Ενώ σε δεύτερο βίντεο, που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, εξέφραζαν φόβους για το μέλλον τους και ζητούσαν τη βοήθεια της τσεχικής κυβέρνησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM