Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη - Με απόφαση ντε Μπλάζιο

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη - Με απόφαση ντε Μπλάζιο Facebook Twitter
Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη - Με απόφαση δημάρχου (EPA)
0

Απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες θα επιβληθεί από απόψε στην πόλη της Νέας Υόρκης, λόγω των αναταραχών στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόντ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Μίλησα με τον κυβερνήτη (της Πολιτείας της Νέας Υόρκης) Άντριου Κουόμο και για την ασφάλεια όλων, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη απόψε: θα ξεκινήσει στις 23.00 και θα αρθεί στις 5 το πρωί», τοπική ώρα, ανέφερε ο δήμαρχος.

Η Νέα Υόρκη ακολουθεί έτσι το παράδειγμα περίπου άλλων 40 πόλεων που αποφάσισαν επίσης να απαγορεύσουν την κυκλοφορία τη νύχτα.


«Θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη που πιστεύουμε ότι θα είναι χρήσιμη», δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, προσθέτοντας ότι η αστυνομία της ΝΥ θα διπλασιάσει την παρουσία της, από τους 4.000 αξιωματικούς θα βρίσκονται στους δρόμους 8.000.

Οι άμεσες λεπτομέρειες των κανόνων της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν δόθηκαν ακόμα στη δημοσιότητα.

Την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το μετρό και δεν είναι σαφές εάν αυτοί θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Στηρίζω τους διαδηλωτές και το το μήνυμά τους, αλλά δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αποπροσανατολίσουν και να δυσφημίσουν αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Κούομο.

«Η βία και οι λεηλασίες ήταν κακές για την πόλη, το κράτος και ολόκληρο το εθνικό κίνημα, υπονομεύοντας και αποσπώντας την προσοχή από αυτόν τον δίκαιο σκοπό. Ενώ ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να διαμαρτύρονται ειρηνικά και να ακουστούν οι φωνές τους, η ασφάλεια του κοινού είναι πρωταρχικής σημασίας, και δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαιώνοντας τη σύλληψη σε μία από αυτές, της 25χρονης κόρης του, Κιάρα δηλώνει υπερήφανος.

«Είμαι υπερήφανος για εκείνη, που νοιάζεται τόσο πολύ και είναι διατεθειμένη να βγει εκεί έξω και να κάνει κάτι για αυτό», τόνισε.

Στην αντίθετη πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ που καλεί τους κυβερνήτες να επιβληθούν, να συλλάβουν και να τιμωρήσουν με φυλάκιση του διαδηλωτές «τρομοκράτες».

Με πληροφορίες του New York Times/Business Insider/Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία νέος χρηματοδότης της Χεζμπολάχ: Κατηγορίες του Ισραήλ και διεθνείς αντιδράσεις

Διεθνή / Η Τουρκία νέος χρηματοδότης της Χεζμπολάχ: Κατηγορίες του Ισραήλ και διεθνείς αντιδράσεις

Η Τουρκία κατηγορείται από το Ισραήλ για χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ μέσω πτήσεων μετρητών. Αναλυτική παρουσίαση των εξελίξεων και των διεθνών αντιδράσεων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Ισραήλ: Νέα στρατηγική στη Γάζα με το σχέδιο «Άρματα του Γεδεών» – Στο προσκήνιο Τραμπ και διεθνείς αντιδράσεις

Διεθνή / Ισραήλ: Νέα στρατηγική στη Γάζα με το σχέδιο «Άρματα του Γεδεών» – Στο προσκήνιο Τραμπ και διεθνείς αντιδράσεις

Το Ισραήλ εγκαινιάζει νέα στρατιωτική φάση στη Γάζα, εγκαταλείποντας τις σύντομες επιδρομές υπέρ μιας μακρόχρονης κατοχής. Ο ρόλος Τραμπ, οι διεθνείς αντιδράσεις και οι κίνδυνοι για ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στο Σουδάν: Αλλεπάλληλες εκρήξεις στο Πορτ Σουδάν

Διεθνή / Πόλεμος στο Σουδάν: Αλλεπάλληλες εκρήξεις στο Πορτ Σουδάν

Νέες επιθέσεις με drones και εκρήξεις συγκλονίζουν το Πορτ Σουδάν – Η προσωρινή πρωτεύουσα του Σουδάν γίνεται στόχος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM