Άντρας απείλησε να σκοτώσει εργαζομένους της Boston Globe- Χρησιμοποίησε φράση του Τραμπ για τα ΜΜΕ

Άντρας απείλησε να σκοτώσει εργαζομένους της Boston Globe- Χρησιμοποίησε φράση του Τραμπ για τα ΜΜΕ Facebook Twitter
0

Δίωξη ασκήθηκε σε έναν άνδρα από την Καλιφόρνια, που απείλησε να σκοτώσει τους εργαζόμενους της Boston Globe αποκαλώντας τους «εχθρούς του λαού».

Οι ομοσπονδιακές αρχές άσκησαν δίωξη σήμερα στον άνδρα με την κατηγορία ότι απείλησε να σκοτώσει εργαζομένους της Boston Globe με αφορμή την πρωτοβουλία που ανέλαβε η εφημερίδα για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου, στην οποία συμμετείχαν και εκατοντάδες άλλα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Ρόμπερτ Τσέιν, 68 ετών, αποκάλεσε τους δημοσιογράφους «εχθρούς του λαού» σε αλλεπάλληλα απειλητικά τηλεφωνήματα που έκανε. Την ίδια φράση χρησιμοποιεί και ο Τραμπ για να επικρίνει τα μη κολακευτικά δημοσιεύματα για τον ίδιο.

«Όποιος, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, εκφοβίζει άλλους απειλώντας τη ζωή τους, θα διώκεται από αυτό το γραφείο», ανέφερε ο Άντριου Λέλινγκ, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Μασαχουσέτης τον οποίο διόρισε στη θέση αυτή ο Τραμπ.

«Σε μια εποχή εντεινόμενης πολιτικής πόλωσης και εν μέσω των αυξανόμενων επεισοδίων μαζικών πυροβολισμών, οι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχουν την πολιτική ρητορική τους. Διαφορετικά θα το κάνουμε εμείς», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

Ο Τσέιν, ο οποίος ζει στο Ενσίνο της Καλιφόρνιας, συνελήφθη την Τετάρτη και του ασκήθηκε δίωξη με την κατηγορία της απειλής. Αν κριθεί ένοχος μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Τσέιν έκανε 14 απειλητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα από τις 10 μέχρι τις 22 Αυγούστου –το ένα στις 16 του μηνός, την ημέρα που δημοσιεύτηκαν τα άρθρα για την ελευθερία του Τύπου σε πολλές εφημερίδες– λέγοντας ότι θα πυροβολούσε τους εργαζόμενους στο κεφάλι.

Λόγω των απειλών αυτών αστυνομικοί αναπτύχθηκαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας στη Βοστόνη. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν ο Τσέιν έχει προσλάβει δικηγόρο.

Με αφορμή τα άρθρα για την ελευθερία του Τύπου ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι «τα μμε των fake news είναι το αντιπολιτευόμενο κόμμα (...) είναι πολύ κακά για τη Μεγάλη Χώρα μας... Αλλά εμείς κερδίζουμε».

Δεν διευκρίνισε γιατί θεωρεί «κακά» για τις ΗΠΑ τα μέσα ενημέρωσης. Χθες και σήμερα εκτόξευσε νέες επιθέσεις, επικρίνοντας κυρίως το NBC και τον «αγαπημένο» στόχο του, το CNN.

Τον Ιούνιο, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazette στην Αννάπολις του Μέριλαντ. Ο δράστης, ο Τζάροντ Ράμος, που δηλώνει αθώος για όλες τις κατηγορίες, φέρεται ότι είχε μακροχρόνια διαμάχη με τη διεύθυνση της εφημερίδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM