Υπήρξε από τις μεγαλύτερες απώλειες του 2018. Η ζωή και η πορεία του έμοιαζαν έτσι κι αλλιώς σαν παραμύθι για ενήλικους με όλες τις σκοτεινές και λαμπερές πτυχές του. 

 

Και πάντα έχει αξία η διαδρομή: φαινομενικά και σχεδόν μέχρι τα 40, ο Άντονι Μπουρντέν δεν ήταν κάποιος που είχε εκπληρώσει τα όνειρα και τους στόχους του. Για την ακρίβεια απείχε πολύ από αυτό το σημείο. 

 

Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει το 2010 μέχρι τότε δεν υπήρχε μήνας που να μη χρωστά το νοίκι του, που να μη χρειάστηκε δανεικά για να τα καταφέρει, που να μην κύλησε στο τελευταίο σκαλί της προσωπικής του παρακμής μπλέκοντας με τα ναρκωτικά. 

 

Όμως, ένα έμεινε αναλλοίωτο μέσα του: το πάθος του για το φαγητό. Κάποιος που δεν είχε ιδέα από κουζίνα και ήρθε σε επαφή με το εξωτικό στοιχείο της, όταν σε ηλικία 10 ετών ταξίδεψε με τους γονείς του στο Παρίσι και για πρώτη φορά δοκίμασε όστρακα. 

 

Μέχρι τις πρώτες του σπουδές στο Cullinary Institute και τις απεγνωσμένες προσπάθειες του να καθιερωθεί ως σεφ στον σκληρό ανταγωνισμό των καλών εστιατορίων του Μανχάταν, μέχρι τις κριτικές εστιατορίων που έγραφε προς 100 δολάρια το κομμάτι για τη New York Press κι όμως, μόλις στα 44 του κατάφερε να κάνει το μεγάλο άλμα προς την κορυφή: ένα χρυσό συμβόλαιο των 50.000 δολαρίων για το βιβλίο του "Kitchen Confidential", που τελικά οδήγησε στην τηλεοπτική επιτυχία "No Reservations".

 

To Emmy, η καταξίωση, τα χρυσά τηλεοπτικά συμβόλαια για τις μαγειρικές διαδρομές του σε όλον τον κόσμο ήρθαν αμέσως μετά. Η απώλεια του απλώς υπενθυμίζει γιατί κουζίνα και τηλεόραση θα είναι για πάντα υπόθεση των ανθρώπων που αγαπούν τους άλλους ανθρώπους και την ανάγκη τους να βρεθούν σε σημεία που υπό κανονικές συνθήκες ίσως να μην έφταναν ποτέ... 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr