Αντιπαράθεση στο Μεξικό για τις χριστουγεννιάτικες φάτνες - «Δεν έχουν θέση θρησκευτικά σύμβολα σε δημόσιους χώρους»

Οι χριστουγεννιάτικες φάτνες έφεραν αντιπαράθεση στο Μεξικό Facebook Twitter
Ένας διαγωνισμός επιδιώκει να γεμίσει δημόσιους χώρους σε όλο το Μεξικό με σκηνές της Γέννησης ως απάντηση στην προσπάθεια απαγόρευσής τους
0

Στο Μεξικό, έχει προκύψει έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν τις χριστουγεννιάτικες φάτνες και σε εκείνους που τις απορρίπτουν ενόψει των εορτών.

Συγκεκριμένα ένα λαϊκό κίνημα έχει προκύψει για την υπεράσπιση των Χριστουγεννιάτικων σκηνών της Γέννησης ως απάντηση στο αίτημα για απαγόρευσή τους από διάφορες οργανώσεις.

Σύμφωνα με το Catholic News Agengy ένας διαγωνισμός με την ονομασία #SíALosNacimientos (Ναι στις σκηνές της Γέννησης) επιδιώκει να γεμίσει δημόσιους χώρους σε όλο το Μεξικό με σκηνές της Γέννησης ως απάντηση στην προσπάθεια απαγόρευσής τους.

Προωθούμενος από την πλατφόρμα Verdades Claras y Falsas Máximas A.C. (Ξεκάθαρες αλήθειες και ψεύτικα μεγέθη), ο διαγωνισμός προτείνει στους Μεξικανούς «να τοποθετήσουν σκηνές Γέννησης σε δημόσια ακίνητα και να στείλουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Επιπλέον, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει μια γραπτή κατηγορία, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν «ένα δοκίμιο 2.000 έως 4.000 λέξεων που να επιχειρηματολογεί γιατί οι σκηνές της Γέννησης και τα θρησκευτικά σύμβολα έχουν θέση σε δημόσια θέα».

Το Πρώτο Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Έθνους (SCJN), το ανώτατο δικαστικό όργανο του Μεξικού, θα συζητήσει και θα ψηφίσει τις επόμενες ημέρες ένα σχέδιο απόφασης που θα μπορούσε να απαγορεύσει την τοποθέτηση «πινακίδων που παραπέμπουν σε συγκεκριμένη θρησκευτική πεποίθηση» σε δημόσια περιουσία.

Το σχέδιο απόφασης, το οποίο εκπόνησε ο δικαστής Juan Luis González Alcántara Carrancá, αφορά μια σειρά νομικών προσφυγών από τη μη κυβερνητική οργάνωση Kanan Human Rights.

Εάν το σχέδιο απόφασης εγκριθεί, θα επηρεάσει αρχικά τρεις δήμους στην πολιτεία Γιουκατάν του Μεξικού, αλλά θα δώσει το πράσινο φως για την απαγόρευση της τοποθέτησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσια περιουσία σε ολόκληρη τη χώρα.

Το σχέδιο απόφασης επρόκειτο να συζητηθεί και να ψηφιστεί στις 9 Νοεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ