Αντιμέτωπα με «αφανισμό» τα καταστήματα «fish and chips» εν μέσω κρίσης του κόστους ζωής

Αντιμέτωπα με «αφανισμό» τα καταστήματα «fish and chip» εν μέσω κρίσης του κόστους ζωής Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Τα καταστήματα «fish and chips» στη Βρετανία είναι αντιμέτωπα με «αφανισμό» εν μέσω αύξησης του κόστους ζωής, προειδοποίησε φορέας του κλάδου.

Ορισμένα καταστήματα στη Δυτική Αγγλία λένε ότι η ραγδαία αύξηση της τιμής του μπακαλιάρου, του ηλιέλαιου και της ενέργειας έχει ως αποτέλεσμα να παλεύουν να επιβιώσουν.

Η National Federation of Fish καλεί την κυβέρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ και να βοηθήσει τα καταστήματα με τους λογαριασμούς ενέργειας.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι στηρίζει τις επιχειρήσεις «όλων των μεγεθών με τη μείωση του φόρου καυσίμων» και την καθιέρωση ελάφρυνσης των επιχειρηματικών φόρων κατά 50%.

Η ομοσπονδία είχε σήμερα συνάντηση με υπουργούς για να προωθήσει το μήνυμά της ότι ο κλάδος χρειάζεται βοήθεια.

«Δεν είναι πλέον κορυφαία προτεραιότητα»

Διευθυντής καταστήματος εξέφρασε φόβους πως ορισμένες οικογένειες έχουν κόψει τις τακτικές βραδιές «fish and chips» λόγω της κρίσης του κόστους ζωής.

Ο Κρεγκ Γουίλιαμς, από το Sand Bay Fish and Chip Shop κοντά στο Weston-super-Mare, δήλωσε ότι η σημερινή κατάσταση είναι «χειρότερη» από ό,τι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Ο κόσμος ερχόταν για να ξοδέψει τα χρήματά του όταν είχε άδεια», είπε. «Είχαν χρήματα στην τσέπη, τώρα κάνουν οικονομία. Οπότε τα "fish and chips" μπορεί να μην είναι στην κορυφή της λίστας προτεραιότητάς τους ένα βράδυ Παρασκευής».

Ορισμένα καταστήματα προχώρησαν σε αύξηση τιμών για να κρατηθούν όρθια.

Το Bishopston Fish Bar στην Gloucester Road του Μπρίστολ έχει ήδη αυξήσει τις τιμές του τρεις φορές φέτος, αλλά το προσωπικό ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνει.

Ο Τζέισον Φορντ, υπάλληλος του καταστήματος, δήλωσε ότι κατά την ίδια περίοδο «οι δουλειές είχαν μειωθεί κατά 30% περίπου - αλλά συνεχίζουμε».

Ο Άντριου Κουκ, πρόεδρος της National Federation of Fish, αποκάλυψε ότι περίπου το 66% των καταστημάτων έχουν μειώσει το ωράριο λειτουργίας για να εξοικονομήσουν χρήματα - γεγονός που ισοδυναμεί με μείωση του προσωπικού κατά τέσσερα άτομα ανά κατάστημα.

«Δυστυχώς, αυτό σημαίνει δυνητικά εξαφάνιση για τις μικρές επιχειρήσεις. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», σχολίασε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM