Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ για την ασφάλεια των Κούρδων στην Συρία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ για την ασφάλεια των Κούρδων στην Συρία Facebook Twitter
EPA
0

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενων συνομιλιών των ΗΠΑ με τη Ρωσία στο ζήτημα της παροχής εγγυήσεων για την ασφάλεια των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία.


Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον στον δημοσιογράφο Χιού Χιούιτ.


«Οι Κούρδοι βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ο πρόεδρος (ο Ντόναλντ Τραμπ) αφού μίλησε με τον πρόεδρο (της Τουρκίας) Ερντογάν, σκέφτεται ότι οι Κούρδοι ήσαν δικοί μας σύμμαχοι και πρέπει να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα υποφέρουν.

Γι αυτό ακριβώς το θέμα διεξάγουμε συνομιλίες με την Τουρκία. Θα μιλήσουμε και με την Ρωσία για το θέμα αυτό, εάν είναι αναγκαίο» δήλωσε ο Τζόν Μπόλτον όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την δήλωση της Ρωσίας, ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος των Κούρδων με την Δαμασκό.

«Και φυσικά στην Ρωσία θα άρεσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο» είπε ο Μπόλτον, υπονοώντας τον έλεγχο που θέλει να έχει η Δαμασκός στις περιοχές των Κούρδων.

Σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η αποκατάσταση του ελέγχου των εδαφών που κατοικούνται από Κούρδους από την κυβέρνηση της Συρίας, θα ενισχύσει την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, επισημαίνοντας την σημασία του διαλόγου των Κούρδων με την Δαμασκό.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μπόλτον στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ισραήλ (πριν επισκεφθεί την Τουρκία) είχε δηλώσει ότι «η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία θα πρέπει να γίνει, λαμβάνοντας υπόψη το ότι θα πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια εκείνων που πολέμησαν στο πλευρό των ΗΠΑ ενάντια στο "Ισλαμικό Κράτος" και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM