ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ανοίγουν ξανά τα σχολεία στην Γουχάν - «Κανένα κρούσμα στην κοινότητα από 18 Μαΐου»

Ανοίγουν ξανά τα σχολεία στην Γουχάν - «Κανένα κρούσμα στην κοινότητα από 18 Μαΐου» Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν την Παρασκευή μόλις 9 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμό ίδιο με την προηγουμένη, ενώ όλα σχετίζονται με ταξιδιώτες που έφτασαν από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία υγείας, η Παρασκευή ήταν η 13η συνεχή ημέρα κατά την οποία δεν καταγράφονται μολύνσεις από covid-19 στην κοινότητα, ένα ρεκόρ που έχει πετύχει ξανά στο παρελθόν η Κίνα.

Επιπλέον χθες εντοπίστηκαν και 10 ασυμπτωματικοί ασθενείς, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην Κίνα να ανέρχεται πλέον σε 85.022 και οι θάνατοι σε 4.634.

Στο μεταξύ στη Γουχάν, την πόλη από όπου ξεκίνησε η πανδημία τον Δεκέμβριο και είναι η πλέον πληγείσα στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Τα 2.842 σχολεία της πόλης όπου φοιτούν σχεδόν 1,4 εκατομμύριο παιδιά θα ανοίξουν την Τρίτη για το χειμερινό εξάμηνο, ανακοίνωσε χθες η τοπική κυβέρνηση. Το πανεπιστήμιο της Γουχάν άνοιξε ξανά τη Δευτέρα.

Οι τοπικές αρχές διευκρίνισαν ότι έχουν καταρτίσει σχέδιο για την επιστροφή στα μαθήματα μέσω διαδικτύου, αν αλλάξει η κατάσταση με τον κορωνοϊό. Παράλληλα συνέστησαν στους μαθητές να φορούν μάσκες όταν πηγαίνουν και όταν επιστρέφουν από το σχολείο τους, αλλά και να αποφεύγουν τα μέσα μεταφοράς.

Τα σχολεία έχουν λάβει εντολές να κάνουν αποθέματα σε εξοπλισμό απαραίτητο για την πρόληψη της covid-19, αλλά και ασκήσεις ετοιμότητας για να προετοιμαστούν για τυχόν νέα ξεσπάσματα της επιδημίας. Επίσης θα πρέπει να περιορίσουν τις μαζικές συγκεντρώσεις μαθητών και να υποβάλλουν καθημερινές εκθέσεις στις υγειονομικές αρχές.

Η Γουχάν, από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η πανδημία covid-19, ήταν για περισσότερο από δύο μήνες σε lockdown, από τα τέλη Ιανουαρίου. Συνολικά 3.896 άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια αυτή στην πόλη, ποσοστό που υπερβαίνει το 80% του συνόλου των νεκρών στην Κίνα.

Η Γουχάν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα από τον Απρίλιο, όταν ήρθη το lockdown, και δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα στην κοινότητα από τις 18 Μαΐου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ