Ο κολοσσός μόδας H&M ανακοίνωσε σήμερα πως διακόπτει τις εισαγωγές δέρματος από τη Βραζιλία, μια απόφαση που πάρθηκε ως αντίδραση για τις φωτιές στον Αμαζόνιο.

 

Η εταιρείας μόδας Hennes & Mauritz, συγκεκριμένα αναφέρει ότι αναστέλλει τις αγορές δέρματος από τη Βραζιλία σε απάντηση στις πυρκαγιές του Αμαζονίου.

 

Η ομάδα που εδρεύει στη Στοκχόλμη λέει ότι η προσωρινή απαγόρευση του δέρματος από τη Βραζιλία συνδέεται με τις σοβαρές πυρκαγιές στο Βραζιλιάνικο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, την κτηνοτροφία και τις μονάδες βοοειδών.

 

Η H&M δήλωσε ότι η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να υπάρξουν αξιόπιστες διαβεβαιώσεις ότι το δέρμα που παράγεται στις μονάδες αυτές δεν συμβάλλει στην περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στον Αμαζόνιο.

 

Η εταιρεία δήλωσε ότι η το περισσότερο δέρμα που χρησιμοποιεί προέρχεται από την Ευρώπη και μόνο ένα μικρό μέρος προέρχεται από τη Βραζιλία.

 

Την περασμένη εβδομάδα, η VF Corp, ο όμιλος που κατέχει την Timberland, την Vans και αρκετά ακόμη brands με παπούτσια και είδη ένδυσης δήλωσε ότι έχει σταματήσει να αγοράζει δέρμα από τη Βραζιλία εξαιτίας των πυρκαγιών.

 

Με πληροφορίες από New York Times