Αναδίπλωση Τραμπ μετά το σάλο: Δε θέλει αναβολή εκλογών, απλώς ανησυχεί για τον κίνδυνο «νοθείας»

Αναδίπλωση Τραμπ μετά το σάλο: Δε θέλει αναβολή εκλογών, απλώς ανησυχεί για τον κίνδυνο «νοθείας» Facebook Twitter
«Θέλω να γίνουν εκλογές και να έχουμε αποτέλεσμα, πολύ, πολύ περισσότερο από εσάς» - ΕΡΑ
0

Μερικές ώρες αφότου άφησε να εννοηθεί ότι ίσως επιδιώξει αναβολή των εκλογών του Νοεμβρίου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες ότι δεν θέλει κάτι τέτοιο, όμως ανησυχεί για τα προβλήματα που κατ' αυτόν θα προκαλέσουν τα εκατομμύρια των ψήφων οι οποίες θα σταλούν ταχυδρομικά.

«Θέλω να γίνουν εκλογές και να έχουμε αποτέλεσμα, πολύ, πολύ περισσότερο από εσάς», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο. «Δεν θέλω αναβολή. Θέλω να γίνουν εκλογές. Όμως δεν θέλω να αναγκαστούμε να περιμένουμε τρεις μήνες και μετά να μάθουμε ότι λείπουν ψηφοδέλτια και ότι οι εκλογές δεν σημαίνουν τίποτα».

Ο Τραμπ επικαλέστηκε δημοσιεύματα στον Τύπο, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος, για τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η καθυστερημένη έλευση επιστολικών ψήφων και υποστήριξε πως θα χρειάζονταν εβδομάδες, μήνες, αν όχι «χρόνια», για να ξεδιαλύνει η κατάσταση. «Θέλω να δω αλλαγή της ημερομηνίας (των εκλογών); Όχι. Αλλά δεν θέλω να έχουμε νοθευμένες εκλογές», επέμεινε.

Αυτό που φάνηκε να εισηγείται νωρίτερα χθες μέσω Twitter ο ένοικος του Λευκού Οίκου αποκρούστηκε αμέσως από στελέχη της αντιπολίτευσης, των Δημοκρατικών, αλλά και του κυβερνώντος κόμματος, των Ρεπουμπλικάνων.

Υπενθυμίζεται πως, χθες, ο πρόεδρος, σε μία άνευ προηγουμένου πρόταση, ζήτησε να αναβληθούν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου αν και η εξουσία αυτή ανήκει στο Κογκρέσο.

Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα απαιτούσε αλλαγή ομοσπονδιακού νόμου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσει από τους Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων εκτός από τη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

«Με την καθολική ψηφοφορία μέσω αλληλογραφίας (όχι με την απουσία ψηφοφορίας, η οποία είναι καλή), το 2020 θα είναι οι πιο ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ & ΑΠΑΤΗΛΕΣ εκλογές στην ιστορία. Θα είναι είναι μεγάλη ντροπή για τις ΗΠΑ. Καθυστέρηση των εκλογών έως ότου οι άνθρωποι να μπορέσουν να ψηφίσουν σωστά, με ασφάλεια;» έγραψε ο πρόεδρος στο Twitter.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει στις ΗΠΑ ένα αναθεωρημένο ειρηνευτικό σχέδιο, καθώς ο Ζελένσκι απορρίπτει κατηγορηματικά τις πιέσεις να παραχωρηθούν εδάφη στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM