Άνα ντε Άρμας: Άφησε επιστολή στον τάφο της Μέριλιν, ζήτησε την άδειά της για την ταινία «Blonde»

Άνα ντε Άρμας: Άφησε επιστολή στον τάφο της Μέριλιν, ζήτησε την άδειά της για την ταινία «Blonde» Facebook Twitter
Φωτ.: Netflix
0

Η Άνα ντε Άρμας και το συνεργείο του «Blonde» πήραν την άδεια κατά κάποιο τρόπο, για την ταινία απευθείας από την Μέριλιν Μονρόε.

Η μυθιστορηματική νέα ταινία, που μεταδίδεται στο Netflix αυτήν την Παρασκευή, με την Άρμας ως Μέριλιν είχε την άδεια της ίδια της απόλυτης ξανθιάς του παγκόσμιου σινεμά.

Αυτό συνέβη καθώς όπως είπε η πρωταγωνίστρια σε συνέντευξή της στο περιοδικό AnOther, πήγε η ίδια και άφησε μια χειρόγραφη επιστολή στον τάφο της Μέριλιν Μονρόε στο Westwood Village Memorial Park την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η παραγωγή.

«Πήραμε αυτή τη μεγάλη κάρτα και όλοι στο συνεργείο της ταινίας της έγραψαν ένα μήνυμα. Μετά πήγαμε στο νεκροταφείο και την βάλαμε στον τάφο της.

»Ζητούσαμε την άδεια κατά κάποιον τρόπο. Όλοι ένιωθαν μια τεράστια ευθύνη και γνωρίζαμε πολύ καλά την πλευρά της ιστορίας που επρόκειτο να πούμε. Την ιστορία της Νόρμα Τζέιν, του ανθρώπου πίσω από τον χαρακτήρα, της Μέριλιν Μονρόε. Ποια ήταν αυτή πραγματικά;»

Η ταινία, που έχει προειδοποίηση για γονική συναίνεση, είναι μια προσαρμογή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Joyce Carol Oates του 2000 και έχει προκαλέσει διαμάχες για τη μυθιστορηματική απόδοση της Μονρόε.

Η Άρμας υπερασπίστηκε ωστόσο το τελικό προϊόν, λέγοντας ότι ο σκηνοθέτης Άντριου Ντόμινικ είχε από την αρχή έναν συγκεκριμένο στόχο.

«Μόλις γνώρισα τον Άντριου ήξερα ότι επρόκειτο να τη φροντίσει. Έτσι για να πάει η ταινία σε θέματα όπως η άποψη για την έκτρωση, μια καταθλιπτική μητέρα και πώς το αντιμετωπίζει ένα παιδί, η γυναίκα που επιθυμούσαν όλοι οι άνδρες, το ότι τη βλέπουν σαν κρέας, και, ναι, ο τρόπος που αφήνει τον εαυτό της να ερωτευτεί και να απογοητευτεί ξανά, είναι ασυγχώρητο, γενναίο και φεμινιστικό», είπε η Άνα ντε Αρμάς.

»Ο Άντριου δείχνει πόνο, γυμνό και ευαλωτότητα και δεν το ωραιοποιεί. Μου έχουν πει "Θεέ μου αυτή η σκηνή είναι τόσο μεγάλη!" και εγώ σκέφτηκα ότι ναι λοιπόν, άρα μπορείτε να φανταστείτε τι ένιωθε». 

Η ηθοποιός είπε ότι αυτή και η παραγωγή προσπάθησαν να απεικονίσουν τη Μονρόε ως μια «αληθινή γυναίκα που περνά από όλα αυτά τα διαφορετικά είδη καταχρήσεων και καταστάσεων».

«Προσπαθήσαμε να δείξουμε τον αγώνα που έπρεπε να δώσει, όχι απλώς για να πετύχει, αλλά και για να επιβιώσει», είπε.

«Αυτό που πέρασε ήταν σκοτεινό. Τόσο σκοτεινό. Όταν το ξέρεις αυτό, την αγαπάς περισσότερο. Άρα το όλο θέμα δεν είναι να καταρρίψεις τον μύθο, το θέμα είναι να εξανθρωπίσεις αυτή την εικόνα και να την κάνεις αληθινή.

»Αληθινή γυναίκα που περνά από όλα αυτά τα διαφορετικά είδη κακοποίησης, διαφορετικών καταστάσεων. Και ως γυναίκα σήμερα μπορώ εύκολα να καταλάβω πώς θα μπορούσες να βρεθείς σε αυτή την κατάσταση.

»Λοιπόν, ναι, υπάρχουν σκηνές που είναι δύσκολο να δεις. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτή η ταινία έχει κάτι συνταρακτικό ή άσκοπο», συνέχισε η Άρμας.

Κατέληξε δε, λέγοντας πως «Νομίζω ότι το κοινό θα αισθανθεί άβολα επειδή είναι άβολο (το θέμα, η ζωή της). Όταν νιώθει βρώμικη, νιώθεις ότι η σκηνή είναι βρώμικη. Όλα αφορούν στον τρόπο που σε κάνει να νιώθεις» είπε.

Με πληροφoρίες του People

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM