Άλπεις: Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Ιταλία και Γαλλία - Δύο νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι

Άλπεις: Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Ιταλία και Γαλλία - Δύο νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι Facebook Twitter
0

Κατακλυσμιαίες βροχές προκαλούν πλημμύρες και κατολισθήσεις σε βορειοδυτική Ιταλία και νοτιοανατολική Γαλλία, όπου δυο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες αγνοούμενοι. 

Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα η νοτιοανατολική Γαλλία πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, αυτή τη φορά λόγω της κακοκαιρίας Alex, όπως ονοματίστηκε από την Γαλλική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Meteo France) ανακοίνωσε ότι σε κάποιες περιοχές έπεσαν 450 χιλιοστά βροχής τις τελευταίες 24 ώρες, το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν σε τέσσερις μήνες βροχής αυτή την εποχή του χρόνου. Η βροχόπτωση ήταν εντονότερη και από τις 3 Οκτωβρίου του 2015, όταν οι πλημμύρες που σημειώθηκαν τότε προκάλεσαν τον θάνατο 20 ανθρώπων μέσα και γύρω από τις Κάννες στη Γαλλική Ριβιέρα, δήλωσε ο Ζερεμί Κρουνσάν, διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, στο France Info.

Άλπεις: Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Ιταλία και Γαλλία - Δύο νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι Facebook Twitter

Οι κατακλυσμιαίες βροχές προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταστροφές, ζημίες σε κτίρια και υποδομές, κυρίως γέφυρες, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν καταστραφεί, απομονώνοντας χωριά.

Η σφοδρή κακοκαιρία έχει προκαλέσει επίσης τον θάνατο τουλάχιστον δύο Ιταλών, ενώ 21 από τους 22 ανθρώπους οι οποίοι θεωρούντο αγνοούμενοι στην Ιταλία βρέθηκαν στην Γαλλία και μεταφέρονται με ελικόπτερα, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας.

Άλπεις: Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Ιταλία και Γαλλία - Δύο νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι Facebook Twitter

Ενας 53χρονος πυροσβέστης έχασε την ζωή του στην Ιταλία κατά την διάρκεια επιχείρησης, ένας 36χρονος πνίγηκε όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού, ενώ ακόμη ένας οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε ποταμό αγνοείται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιοχής του Πιεμόντε, οι βροχοπτώσεις είναι οι σφοδρότερες από το 1994, όταν 70 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις πλημμύρες του Πάδου και του Τάρανο.

Η καταιγίδα Άλεξ προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε χωριά γύρω από την πόλη Νίκαια στη γαλλική Ριβιέρα. Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί, ο οποίος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές, δήλωσε πως ήταν οι χειρότερες πλημμύρες εκεί εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

«Οι δρόμοι και περίπου 100 σπίτια παρασύρθηκαν από την ορμητικότητα των νερών ή καταστράφηκαν εν μέρει», δήλωσε στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο BFM.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM