Ακτιβιστές πέταξαν σούπα στον πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ

Ακτιβιστές πέταξαν σούπα στον πίνακα Ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ Facebook Twitter
0

Ακτιβιστές της ομάδας Just Stop Oil πέταξαν ντοματόσουπα στον πίνακα Ηλιοτρόπια του Βίνσεντ Βαν Γκογκ που εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Τα δύο άτομα πέταξαν τη σούπα εν ώρα λειτουργίας της γκαλερί, στη 1μμ σήμερα, ενώ οι επισκέπτες του μουσείου εμφανίστηκαν άναυδοι και αναφώνησαν «Ω Θέε μου». 

Ευτυχώς, το τζάμι της κορνίζας προστάτευσε τον πίνακα. Οι ακτιβιστές δεν σταμάτησαν εκεί όμως, στη συνέχεια κόλλησαν τα χέρια τους στον τοίχο κάτω από το έκθεμα.

«Τι αξίζει περισσότερο, η ζωή ή η τέχνη;» είπαν. «Αυτό αξίζει περισσότερο από την τροφή; Περισσότερο από τη Δικαιοσύνη; Ανησυχείτε περισσότερο για την προστασία ενός πίνακα ή για την προστασία του πλανήτη μας και των πολιτών του;».

«Η κρίση του κόστους ζωής είναι επόμενο της κρίσης κόστους του πετρελαίου. Το πετρέλαιο είναι απλησίαστο για εκατομμύρια οικογένειες που κρυώνουν και πεινούν. Δεν μπορούν ούτε να ζεστάνουν μία κονσέρβα σούπας». 

Το τελευταίο διάστημα είναι όλες και περισσότερες οι ανάλογες διαμαρτυρίες. Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορούσε ένα έργο του Πικάσο.

Δύο ακτιβιστές για το κλίμα συνελήφθησαν αφού κόλλησαν τα χέρια τους πάνω σε πίνακα του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που μεταδόθηκε ζωντανά στα social media.

Η Αστυνομία της Βικτώριας κλήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη της πόλης περίπου στις 12.40 το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, (τοπική ώρα) επειδή δύο διαδηλωτές της Extinction Rebellion κόλλησαν τα χέρια τους στον πίνακα «Σφαγή στην Κορέα» του Πικάσο, που εκτίθεται στο πλαίσιο του προγράμματος The Picasso Century.

Ακτιβιστές πέταξαν σούπα στον πίνακα Ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM