Ακόμη και ο ιδρυτής του Zoom κουράστηκε από τις τηλεδιασκέψεις

Ακόμη και ο ιδρυτής του Zoom κουράστηκε από τις τηλεδιασκέψεις Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter
0

Όσοι έχουν μπουχτίσει με τις τηλεδιασκέψεις στο Zoom σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νιώθουν μόνοι. Ακόμη και ο ιδρυτής της πλατφόρμας για τις τηλεδιασκέψεις κουράστηκε.

 

Ο Έρικ Γιουάν, που ίδρυσε τη Zoom όταν η Cisco απέρριψε την ιδέα του για την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων, παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος νιώθει αυτή την κόπωση.

 

«Έχω κουραστεί τόσο από αυτό», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος σε διαδικτυακό συνέδριο της Wall Street Journal. Ο 51χρονος επιχειρηματίας συμπλήρωσε πως κάποια στιγμή πέρυσι είχε 19 διαδοχικές τηλεδιασκέψεις σε μία ημέρα.

 

«Έχω κόπωση τηλεδιασκέψεων», παραδέχθηκε και πρόσθεσε ότι πλέον δεν κανονίζει απανωτά τέτοια μίτινγκ μέσω Zoom.

 

Όπως και πολλές άλλες εταιρείες, η Zoom προγραμματίζει την επιστροφή των εργαζομένων της στο γραφείο, ανέφερε ο Γιουάν. Πιθανότατα θα δουλεύουν από το γραφείο δύο ημέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες από το σπίτι.

 

 

Οι τηλεδιασκέψεις στο Zoom έχουν κουράσει και τον Τζέιμι Ντίμον, τον πρόεδρο και CEO της JPMorgan Chase. Από αυτό τον μήνα οι περισσότεροι εργαζόμενοι της επενδυτικής τράπεζας θα επιστρέψουν στο γραφείο, δήλωσε, αν και σημείωσε ότι οι περισσότεροι δεν χαίρονται με αυτό.

 

Ο Ντίμον υποστήριξε πως η εξ αποστάσεως εργασία δεν βοηθά τη γέννηση νέων ιδεών, τη διατήρηση της εταιρικής κουλτούρας, αλλά και τον ανταγωνισμό για πελάτες. Ο ίδιος, σημείωσε, έχει επιστρέψει στο γραφείο του εδώ και μήνες.

 

«Είμαι έτοιμος να ακυρώσω όλες τις τηλεδιασκέψεις μέσω Zoom. Κουράστηκα με αυτό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της JPMorgan Chase, ενώ εκτίμησε ότι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο το μοντέλο εργασίας στην επενδυτική τράπεζα θα έχει επανέλθει σε αυτά που ίσχυαν πριν από την πανδημία.

 

Εδώ και μήνες ηγετικά επιχειρηματικά στελέχη αναζητούν τον καλύτερο τρόπο επιστροφής στους χώρους εργασίας. Πολλοί στρέφονται σε ένα υβριδικό μοντέλο, συνδυάζοντας δουλειά από το σπίτι και από το γραφείο, όμως υπάρχουν κάποιες διαφωνίες μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για το πόσο ευέλικτο πρέπει να είναι αυτό το μοντέλο μετά το τέλος της πανδημίας.

 

Κάποιοι εργαζόμενοι έχουν συνηθίσει τόσο πολύ στο να δουλεύουν εκτός γραφείου που δεν θέλουν να επιστρέψουν σε αυτό, είπε στη Wall Street Journal η Έλεν Κούλμαν, CEO της Carbon. Αν και θα πρέπει να έχουν κάποια συμμετοχή σε αυτό, δεν θα αποφασίσουν οι ίδιοι το πώς θα δουλεύουν, συμπλήρωσε, εκφράζοντας ανησυχία για τα υβριδικά μοντέλα εργασίας.

 

«Μπορεί να είμαι της παλιάς σχολής, αλλά πιστεύω ότι με τον καιρό θα επιστρέψουμε σε ένα μοντέλο αυτοπρόσωπης παρουσίας. Δεν είναι δημοκρατία, δεν θα γίνει ψηφοφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπράιαν Τζόνσον: Ο μεγιστάνας που θέλει να αντιστρέψει τη βιολογική ηλικία ανέβασε νέα φωτογραφία

Διεθνή / Μπράιαν Τζόνσον: Αντιδράσεις για το project Baby Face - «Δείχνεις χλωμός, κουρασμένος και μεγάλος»

Ο μεγιστάνας που θέλει να αντιστρέψει τη βιολογική ηλικία φωτογραφήθηκε γυμνός και πόσταρε νέα selfie του, στην οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να φαίνεται νεότερος, αλλά...
NEWSROOM