Αίρονται οι περισσότεροι περιορισμοί για ταξιδιώτες προς τις ΗΠΑ

Αίρονται οι περισσότεροι περιορισμοί για ταξιδιώτες προς τις ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

O Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα νέο διάταγμα με το οποίο αίρονται οι περισσότεροι περιορισμοί στα ταξίδια για τους αλλοδαπούς που θέλουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, από 8 Νοεμβρίου.

Μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία, οι ανήλικοι κάτω των 18 ετών δεν θα χρειάζεται να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 για να μπουν στις ΗΠΑ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Λευκού Οίκου, ενημερώνοντας τηλεφωνικά για τους νέους κανονισμούς που διέπουν το άνοιγμα των συνόρων σε όσους μπαίνουν στη χώρα αεροπορικώς, είπε ότι για να εξαιρεθούν οι ανήλικοι ελήφθησαν υπόψη τα διαφορετικά μέτρα μεταξύ των χωρών για τους εμβολιασμούς των παιδιών αλλά και η διαθεσιμότητα των εμβολίων ανά χώρα.

Για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες θα ξανανοίξουν από τις 8 Νοεμβρίου τα σύνορα που είχαν κλείσει από τον Μάρτιο του 2020 για εκατομμύρια ανθρώπους από όλον τον κόσμο.

Από την υποχρέωση του εμβολιασμού θα εξαιρεθούν μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες ταξιδιωτών: σύμφωνα με ένα έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση, θα εξαιρεθούν ορισμένοι από τους συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές των εμβολίων, όσοι έχουν ιατρικούς λόγους να μην εμβολιαστούν, εκείνοι που ταξιδεύουν για ανθρωπιστικούς ή κατεπείγοντες λόγους και όσοι προέρχονται από χώρες όπου υπάρχει μικρή διαθεσιμότητα εμβολίων.

Τα παιδιά άνω των δύο ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται σε τεστ τρεις ημέρες πριν από την άφιξή τους στις ΗΠΑ, εφόσον ταξιδεύουν συνοδευόμενα από εμβολιασμένους ενήλικους. Αν ταξιδεύουν μόνα ή συνοδευόμενα από ανεμβολίαστους ενηλίκους, θα κάνουν το τεστ μία ημέρα πριν από την αναχώρησή τους.

Γενικά, όλοι οι αλλοδαποί θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους αν είναι εμβολιασμένοι και μία ημέρα πριν την αναχώρηση αν είναι ανεμβολίαστοι. Το μέτρο αυτό ισχύει επίσης για τους Αμερικανούς πολίτες και τους μονίμους κατοίκους που επιστρέφουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, εναπόκειται στις αεροπορικές εταιρείες να ελέγχουν, πριν από την επιβίβαση, τα αποδεικτικά εμβολιασμού.

Επίσης, οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να συλλέγουν από τους ταξιδιώτες πληροφορίες που θα επιτρέπουν στις αρχές να τους εντοπίσουν μετά την άφιξή τους στις ΗΠΑ, εφόσον έχουν προσβληθεί ή έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα της Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM