Ο Μακάλεϊ είναι ένα αγόρι 13 ετών, εδώ και μήνες εθισμένο στη βότκα. Κάθε Παρασκευή βράδυ θα καταναλώσει ένα μπουκάλι που έχει αγοράσει με χρήματα που του έχει δώσει η μητέρα του, Κέλυ, λέει. 

 

Εκείνη το αρνείται. Λέει ότι κανείς άλλος στο σπίτι δεν πίνει, εκτός από τον μικρό της γιο, κανείς από την οικογένεια δεν είχε προβλήματα εθισμού στο αλκοόλ. Λίγους μήνες πίσω, ο μικρός χρειαζόταν 4 μπουκάλια κρασί κάθε εβδομάδα.

 

Στο Λίβερπουλ δεν είναι ο μόνος ανήλικος που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους σοβαρά προβλήματα. Εκεί λειτουργεί η κλινική απεξάρτησης εφήβων και νεαρών ατόμων Alder Hey. Τόσο εκεί, όσο και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης κάθε Σαββατοκύριακο δεκάδες νέοι καταλήγουν σε άθλια κατάσταση εκεί, συνήθως νεαρές κοπέλες και ανήλικοι. 

 

Σε κάθε 30 κοπέλες αντιστοιχούν 8 αγόρια που βρέθηκαν στα επείγοντα λιπόθυμοι ή με συμπτώματα δηλητηρίασης από το αλκοόλ. 

 

"Προσπαθώ να θυμώνω με τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε". λέει ο διευθυντής της κλινικής, δρ Στιβ Ράιαν.

 

"Σκέφτομαι τι τρομερή ντροπή είναι για την κοινωνία μας να πρέπει να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Είναι απογοητευτικό το ότι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι πληρώνουν φόρους για να κάνουμε εμείς αυτό, ενώ θα μπορούσαμε να προσφέρουμε συγκλονιστικές υπηρεσίες υγείας για άλλους σοβαρότερους λόγους", λέει κάπως κυνικά ο επιστημονικός υπεύθυνος της κλινικής...   

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr