ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Το μικρό αγόρι με «σύνδρομο μαλλιών που δεν χτενίζονται» έχει γίνει viral

Αγοράκι με «σύνδρομο μαλλιών που δεν χτενίζονται» έχει γίνει viral Facebook Twitter
0

Viral έχει γίνει ένα αγοράκι στις ΗΠΑ, που έχει «σύνδρομο μαλλιών που δεν χτενίζονται» και πλέον διαθέτει δικό του λογαριασμό στο Instagram. 

Το περασμένο καλοκαίρι η Κέιτλιν Σαμπλς δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία του μικρότερου γιου της, του Λόκλαν. Λίγο αργότερα έλαβε μήνυμα από άγνωστο, που τη ρωτούσε αν το τότε 10 μηνών παιδί είχε διαγνωστεί με «σύνδρομο των μαλλιών που δεν χτενίζονται». 

Η 33χρονη μητέρα από την Τζόρτζια ανησύχησε. «Βλέπεις τη λέξη “σύνδρομο” και σκέφτεσαι “Θεέ μου, συμβαίνει κάτι στο μωρό μου;”. Πονάει;», παραδέχθηκε μιλώντας στο ABC. 

Έτσι, η Σαμπλς άρχισε να ψάχνει στο Google, ενώ απευθύνθηκε και στον παιδίατρό της. Ο γιατρός της είπε ότι δεν είχε ξανακούσει αυτό το σύνδρομο, αλλά την παρέπεμψε σε παιδίατρο δερματολόγο στην Ατλάντα. Εκεί, ο Λόκλαν διαγνώστηκε με «σύνδρομο μαλλιών που δεν χτενίζονται». 

Πρόκειται για μια σπάνια γενετική διαταραχή, χαρακτηριστικό της οποίας είναι τα «απείθαρχα» ξανά μαλλιά, τα οποία στέκονται όρθια και είναι αδύνατο να μείνουν προς τα κάτω αν χτενιστούν. Συχνά εμφανίζεται σε παιδιά από 3 έως 12 ετών. 

«Όταν κοιτάζεις στο μικροσκόπιο, βλέπεις ότι οι τρίχες αντί για κυλινδρικό έχουν τριγωνικό σχήμα», εξήγησε στο ABC η δρ. Κάρολ Τσενγκ, παιδίατρος δερματολόγος. Οι επιστήμονες γνωρίζουν μόνο περίπου 100 τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη θεραπεία, αλλά συνήθως το «πρόβλημα» βελτιώνεται ή λύνεται, όταν ξεκινά η εφηβεία. 

Τα μαλλιά του Λόκλαν μπερδεύονται εύκολα και είναι πολύ εύθραυστα, εξήγησε η Σαμπλς, που έπειτα από έρευνα κατάφερε να βρει στο Facebook ένα γκρουπ για αυτό το σύνδρομο, όπου τα μέλη του ανταλλάσσουν πληροφορίες για χτενίσματα και προϊόντα. Κάτι που, συμπληρώνει, τη βοήθησε πολύ.  

Παράλληλα, άνοιξε έναν λογαριασμό στο Instagram, όπου δημοσιεύει φωτογραφίες του γιου της. Τα μηνύματα που δέχεται είναι εξαιρετικά ευγενικά λέει. Αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί με τον μικρό, κάτι που δεν την ενοχλεί, αρκεί το παιδί να είναι χαρούμενο. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν στην απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Από την δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν στην απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Στην αμερικανική ιστορία τέσσερις πρόεδροι δολοφονήθηκαν, από τον Αβραάμ Λίνκολν το 1865 μέχρι τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι το 1963 - Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρόναλντ Ρήγκαν έγινε το 1981
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ